"Сви смо црвенили због хапшења"

– Велика пажња у медијима је била у вези с привођењем шведског држављанина у Бањалуци. Тражили смо званичну информацију од МУП Републике Српске, али нисмо добили никакавог одговор што само по себи представља доказ да се нешто крије - рекао је министар Црнадак на састанку са шефом шведске дипломатије.

Босна и Херцеговина 25.06.2019 | 10:59
"Сви смо црвенили због хапшења"
Игор Црнадак, министар иностраних послова Босне и Херцеговине, рекао је данас да је са министарком иностраних послова Шведске Маргот Валстром разговарао о прошлоседмичном хапшењу једног држављанина ове земље у Бањалуци. 

– Велика пажња у медијима је била у вези с привођењем шведског држављанина у Бањалуци. Тражили смо званичну информацију од МУП Републике Српске, али нисмо добили никакавог одговор што само по себи представља доказ да се нешто крије. У сваком случају, моја порука је јасна: оне ружне слике нису никаква порука Бањалуке, Републике Српске и Босне и Херцеговине. Сви смо се црвенили због оног догађаја, због оног човјека којег су бацили на под. Министарка је у потпуности разумјела ситуацију. Ту неће бити негативних међудржавних проблема. Ја ћу у четвртак бити на мирним протестима јер волим Републику Српску. Мислим да треба тамо да буде што више људи и да се не боје – поручио је он.

Црнадак је у изјави за Н1 поручио да такве ружне слике нису никаква порука Бањалуке, Републике Српске и Босне и Херцеговине.

Што се тиче састанка у Министарству иностраних послова Шведске, било је учешће на регионалној конференцији па састанак са шведском министарком.

- Главна тема регион и наш европски пут. Шведска је баш пријатељски настројена за проширење Европске уније на овај дио Европе. Договорено су двије битне ствари: да се појача сарадња с Нордијским савезом и договорено је да се један број младих дипломата са Западног Балкана нађу на једној обуци за нове лидере. То су неке конкретне ствари’ – испричао је Црнадак. 

Потом је коментарисао и позивницу коју је предсједавајући Предсједништва Милорад Додик послао предсједнику Косова Хашиму Тачију, а у вези његовог доласка у Сарајево.

– Имао сам захјева за коментар Додиковог позива Тачију. Прашина је показала колико су били покварени напади на Младена Иванића и мене због онога што је потпуно идентично овоме. Стицај околности је такав да двије важне функције за међународне односе БиХ обављају људи из Републике Српске и мислим да је обавеза да будемо добри домаћини – нагласио је он.



БН ТВ

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Задес!

25.06.2019 09:04

Па могао се бар Лукац извинити: Извини друзе био задес, али додјите нам опету насу Бању Луку, уф, уф..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инвандраре

25.06.2019 11:02

Само да знас да је Маргот оцрнила српски народ много пута и оправдано и неоправдано и зато немој баљезгат да си се црвенио.Моздаје дотицни нецим изазвао овај инцидент сто је велика вјероватноца.Сто се тице легитимисања исто је у свакој земљи.Само да завирис у тунелбана у Стокхолм па да видис како се легитимисе и праве обарања на земљу много горе него у Бањалуци.Та иста Марго се није црвенила ни пред тобом ни пред нама.Ово ти говорим јер знам о цему прицам и да овдје боравим 30-так година.

Name

Ре

25.06.2019 17:38

Ко год нема документе треба бити провијерен и јос ако се одупире наравно ухапсен. Ста је ту спорно???!!!!

Name

Сања

25.06.2019 09:05

Море мрс и ти и сведска министарка, ста би она урадила да у њеној земљи неко одбије да се легитимисе. Цуј полиција крије, дај брате лицну карту / пасос и цао. Браво за полицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

25.06.2019 09:34

У Сведској те неце нико легтимисати 20 година,мада је стотине хиљада људи уселило задњих година.

Name

ре: Сања

25.06.2019 09:36

Цак да лице одбије да показе лицне документе не смије полиција да батина због тога! Госддподин Бруно има право да добије обестецење за наносење тјелесних повреда. Требало би полицију РС науцити најприје основној култури па онда слузбеним дузностима. Сигурно да много тога долази и од куцног одгоја, бас стета..

Name

МастЈаг

25.06.2019 10:56

Цовјек није “одбио” да га легитимису, него је питао засто, на ста има право. Лице и налицје труле криминалне земље. Тразили сте, гледајте и узивајте у томе.

Name

Градјанин

25.06.2019 11:09

Трудницу у Шведској извукли њих 6 зато што није хтјела потписати казну прогутали мало

Name

Мј.

25.06.2019 13:01

Господо одете у САД Итамо питајте полицајца или серифа због цега вас легитимисе па одбијте дати документ и тада це те видјети праву реакцију полиције.Није истина да у Сведској мозете радити ствари које нису у склагу са законом а да вас полиција неце легитимисати.Ја у БиХ зивим деценијама и јос ме никада полиција није на улуци легитимисала али се и понасам прописно.Поменути господин који је натурилизовани сведјанин био је на мјесту гдје је забрањено окупљање и полицијско инсистирање да показе документа поцео да изиграва фацу.То сто је полиција реаговала у складу са законом за господина Црнатка је срамно а није срамно када Француска полиција на митингу зутих прслука "згази" пар дрзављана БиХ који су се слуцајно насли у сетњи,као туристи, Јелисијским пољима.То њега ни не интересује мити смије реаговати а када је у питању иститувија ПЦ онфа је храбар,надмен и рјецит.

Name

Лаки

25.06.2019 15:36

Ре, Мј, Друже очигледно си незналица и полуписмена режимска присталица. Ко год има било какве везе са полицијским пословима зна кад се врши легитимисање. Легитимишу се лица која избегавају сусрет са полицијом, лица склона криминалу и сумњива лица а никад и нигдје у европи неће полиција тражити л.карту старијем господину у друштву супруге и на овом мјесту није нити може бити забрањено окупљање. Није чак ни црквено двориште у које ја после овога никад нећу ући између полицајаца на улазу. Па ни у Јерусалему то нисам видио а био сам. Био сам и на октобар фесту у Минхену, у Паризу и Венецији и полицију можеш само видјети и то ријетко и ненаметљиво. Значи да је ово невиђена брука и срамота а и видјели смо и неспособност полиције кад њих 6 волова једва савлада старца. Шта да је то био стварно неко опасан и наоружан......брууукааа !!!!!!!!!!

Name

реапер

25.06.2019 16:41

за Лакија, мислим да полиција мозе тразити легитимацију од неког лица кад год процјени да лице представља пријетњу по безбједност, тако да је имала потпуно право и да легитимисе овог цицу из Сведске, насао се у друству сумњивих лица и одбија легитимисање, ста хоцес, добро си просао....

Name

Ре ре Сања

25.06.2019 18:09

Па друзе ајде да те видим да ти било гдје казес полицајцу засто ти мене легитимисес.Добио би батине и то боговске а не нагуравање.То сто лупате како нико не комтролисе људе на западу су глупости .Или лазете или нисте видели границу нигде а камоли град на западу.

Name

Што ниси

25.06.2019 09:22

Што ти ниси договорио да Шведска олакша радне дозволе за улазак радника из БиХ? Какве дипломате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инвандраре

25.06.2019 10:52

Мозда је Бруно и досао у Бања Луку да изазове инцидент(сто је и велика вјероватноца).Сто се тице легитимисања полиција има право на то.Ја сам у Сведској 30-так година никада нисам био легитимисан јер није било разлога за то.Исто би и овде поступили као и у Бањалуци само је ствар у томе сто ми зелимо са својим коментарима срамотити и понизити своју земљу зарад неких Бруна итд.

Name

Лука Лабан

25.06.2019 09:24

Мање приче више рада у борби против криминалаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

25.06.2019 09:40

Бањалучанин запливао усред града: Само да похвалим кружни ток од 650.000 КМ хахахаа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коме на корист

25.06.2019 10:25

Сведска је постала Чикаго, сваки дан широм земље убиства, пуцњаве, експлозије а ви као швабо тралала правите недељама сензацију око овога. Да напоменем Сведска полиција ријетко открије поциниоце ових испада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.06.2019 13:33

тако им је кад неце да уце од нас. Код нас све ОК, овде дрво, тамо поток, овдје цвијет.

Name

Његош

25.06.2019 13:07

Ти ниси само црвенијо већ си и очима заковрнуо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустриа

25.06.2019 14:25

Ста оцекиват од једног примитивног народа некултурног насилног Балкан И цивилизација су небо И земља разлике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.06.2019 18:13

Ајде ти у Аустрији кази полицајцу немам документа и ста ти мене контролисес.Стисни друзе

Name

wуле

25.06.2019 15:59

Побринуце се Сведјани да Додик и Лукац остану без главе, не мозе се тако поступати са дрзављанима стране дрзаве ако сте своје градјане навикли третирати као стоку, оцекујте тузбе или атентате багро лоповска

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.06.2019 18:14

Хахахахаха,питаце га да ли је нормалан буди сигуран

Name

Несо Република Српска

25.06.2019 16:50

Фрљока јавља!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико никановиц

25.06.2019 17:17

Наравно да амбасодорица неце подузети ниста. Прво је да он није бас прави сведјанин а друго је да није постовао закон земље у којој се налази. Добио је сто је тразио и ту је тацка, а ко га је на све то навукао је друга прица. Сто се протеста опозиције тице, хоце ли ту бити и ПзД? Јос једно је питање хоце ли уцествовати и сдс са својом растиманом структуром? Нека окупљања, ако, то је у реду, мислим да је и Драско мало разумнији па не пријети вец позива на мирни протес и да се уздризи од провоцирања полиције. За мене је то у реду. За извјестаје са скупа це се и овај пут побринути бн телевизија јер ако доде ртрс мозе се десити да буду у најмању руку извиздани.

ОДГОВОРИТЕ