Шта сматрате под "жандармеријом"?

Министарство унутрашњих послова Републике Српске одустаје од формирања резервног састава полиције. Из приједлога измјена Закона о полицији и унутрашњим пословима Министарство повлачи чланове који се односе на резервни састав, јер је, како наводе, за његову успоставу потребно дуже раздобље и више средства. Ипак Јединица за подршку МУП-а промијенће назив у Жандармерија.

Босна и Херцеговина 24.06.2019 | 22:28
Шта сматрате под "жандармеријом"?
На одлуку ентитетске полиције реаговао је амбасадор Велике Британије у Босни и Херцеговини Метју Филед. Он је на званичном Тwиттер профилу поздравио одлуку МУП-а РС, али и затражио објашњење "шта се у овом контексту подразумијева под 'жандармеријом'".

"Поздрављамо одлуку РС да не подузима даље кораке у формирању резервног састава полиције - такви кораци у оба ентитета би били дестабилизирајући. Потребно је видјети шта се у овом контексту подразумијева под 'жандармеријом'", написао је Филед, те додао:

"Сви нивои требају ефикасније сарађивати по питању стварних сигурносних изазова, укључујући и оне који су повећани због мигрантске ситуације у БиХ".

(БН/Н1)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

А

24.06.2019 20:51

Вама баш треба све нацртати. Ево да ти ја објасним: то ти је много више од резервног састава полиције ал ипак мање од војске намјењене за ратовање. Хихихи. Јеси ли сад мало више скапирао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

25.06.2019 11:49

Треба јачати Републику Српску ма све начине, предано, професионално, материјално, све Србе треба мобилисати у напору да се створи модерна европска држава. Небитно која српска партија је на власти, све морају да следе интерес српског народа. Када нама буде добро и сви остали који живе у тој држави, биће добро.

Name

Бакица

24.06.2019 21:38

знас ста ти је зандармерија : ОНО СТО ТИ ХОДА ОКО КРАЉИЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Роки

25.06.2019 01:57

Политичари играју видео игрице са народом. Државе у којим народ живи далеко боље небаве се глупостима . Коме треба сиротиња , да нас као заштите а заштита нам треба од њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас

25.06.2019 05:36

Преписујемо од србијанаца.Ни сами немамо своју идеју како да ту без мозга герилу да назовемо,па једино сто је лаксе,преписати од браце са друге стране Дрине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

25.06.2019 18:17

Па добро си рекао,браца смо и то је то.Мало ли је

Name

замрдај митре

25.06.2019 06:37

Ово по оној старој народној "хоцу какит, нецу какит".

ОДГОВОРИТЕ
Name

царлито

25.06.2019 06:41

Ова власт се бави свиме осим тим како зивимо. Број становника у РС се смањује, а повецава број полициајаца. Ускоро це доци један полицајац на једног градјанина. Диктатура? Ма јок!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Злаја

25.06.2019 07:30

Сматрамо исто као што и Србија има под тим називом,ал за почетак у мањем облику. Каквих вас се све злотвора сјатило овде, сви ми би требали да будемо жандарми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смислов

25.06.2019 09:01

А шта теби значи бомбардовати Суботицу ради Косова. Сомалију, Сирију, Либију и Ирак, ради безбједности твоје земље. Ако ти је жандармерија опасност по националну безбједности Британије, а ти брате удри. Када убијеш невино дијете, изрази дубоко жаљење, прогласи га колатералном штетом и цјепај даље. УК и САД кога су учили поштивању људских права и демократији, јадна му мајка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одбиј

25.06.2019 13:38

Шта ти радиш овдје, нико те није звао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

25.06.2019 16:48

Да си прерузан односно много гадан!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оснивач

25.06.2019 17:41

Ма не разумије то баш добро овај народ, па ни странци. Јадна је држава у којо јеј сваки дан неколико хиљада грађана мање а неколико стотина полицајаца више. ЈАДНА ЈЕ ДРЖАВА У КОЈОЈ ЈЕ МИНИСТАРСТВО ПОЛИЦИЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ МИНИСТАРСТВО, ПА СЕ ЧИТАВА НАЦИЈЕ И СВИ СТРАНЦИ БАВЕ САМО ПОЛИЦИЈОМ. Народ не разумије да је продаја диплома најуноснији посао, јер продаја диплома економисте је девалвирала и нико то неће. За жандармерију ће требати бар туце ДОКТОРА БЕЗБЈЕДНОСНИ НАУКА, А ВРЛИ ПРОФЕСОР "КРАТЕЖ" КОЈИ ЈЕ СВИМ ВИСОКИМ ФУНКЦИОНЕРИМА ПРОДАО ДИПЛОМЕ, ТЕК САДА ТРЕБА ДА ИМА ПОСЛА! Сада су сви "високообразовани" полицајци којима је "Кратеж",неки га зову "дебели Кратеж"средио дипломе Кратежови сарадници и његови "дужници". Јад и биједа, апарат за спровођење терора над властитим народом, злочин против човјечности, кажњив по нормама међународномг права се одвија и финансира државним новцем у Републици Српској!!!

ОДГОВОРИТЕ