Под један, два, три...

Нејмар мора да се понизи и испуни четири услова ако хоће у Барселону! А мораће да прихвати и значајно мању плату од ове коју има у Паризу!

Фудбал 25.06.2019 | 00:00
Под један, два, три...
Из дана у дан је све више вести о Нејмаровом повратку у Барселону и нема сумње да нас чека нова трансфер-сапуница са Бразилцем у главној улози. Прича све више и више добија на тежини, а много је препрека које морају бити савладане до коначног потписа. За почетак, каталонски медији пишу да је Нејмар добио листу задатака и услова које мора да испуни да би трансфер био реалан.

Наравно, пре свега морају да се договоре Барселона и Пари Сен Жермен, али Барселона неће хтети да доведе Нејмара ни под тачком разно уколико се Бразилац јавно не извини навијачима Барсе. Поред тога, мора да повуче тужбу коју је поднео против клуба, да јавно затражи да ће да иде из Пари Сен Жермена и да прихвати велико снижење у плати.

Треба да натера ПСЖ да га прода Барселони.

Ако Париски тим не отвори преговоре око његовог одласка нема се даље о чему причати. И ту Нејмар мора да изврши притисак на ПСЖ да га прода, где ћемо вероватно гледати оне чувене методе кукања, штрајка и осталих ствари. И Свеци би радо да га се реше, показао му је врата Ал Келаифи у једном од интервјуа, тако да овај део не би требало да буде тежак.

Мораће да затражи опроштај од навијача.

Начин на који је отишао из Барселоне није био најбољи, а код навијача је пробудио незадовољство и разочарање. Зато ће Барселона тражити од њега да се јавно извини. Једноставно. Али не и лако за некога као што је Нејмар.

Поред јавног извињења, мораће одмах да повуче тужбу против клуба коју је поднео пред судом и у којој потражује од Барсе 26.000.000 евра.

У случају да испуни све наведене услове, следи она коју ће осетити на џепу. Уместо плате од 36.000.000 евра годишње колико има у Пари Сен Жермену, мора да прихвати смањење плате на 22.000.000. Дакле, да прихвати 14.000.000 евра годишње мање, пише Мундо Депортиво. Огроман је то новац.

Каталонски Спорт пише да је Нејмару жао што се одлучио да оде у ПСЖ пре све сезоне, а и да га је привукла велика понуда и могућност да буде носилац пројекта који би могао да обележи еру у Европи. Али га је дочекала мало другачија реалност.

Спорт пише и да је Нејмар већ био у контакту са неким од бивших саиграча у Барселони као и да сматра да са 27 година и Лионела Месија уз себе може много до краја своје каријере. Наравно, уколико учини све што се тражи од њега, добио би негативан публицитет у Француској.

Преговоре са Пари Сен Жерменом води директно председник Барселоне, Ђозеп Марија Бартомеу. Жели лично да буде умешан у операцију која ће уљкучивати огроман новац, могућу размену играча (Филипе Кутињо), а у исто време и конкуренцију у виду Реал Мадрида.

ПСЖ тражи 300.000.000 евра, али ниједна од две поменуте екипе не жели да да толики новац, већ жели да у причу око трансфера убаци и једног играча. Дани Алвес је већ објавио да напушта ПСЖ, а то у исто време значи да се обистињује прича о пооштравању клупске политике у ПСЖ-у. Све то лако може да доведе и до одласка Нејмара из клуба.

Барса цени Нејмара на цифри од око 200.000.000. Његова цена је пала од одласка са Камп Ноуа од 222.000.000 евра. Није испунио очекивања и зато Барса жели да плати мање од поменуте цифре. Најреалније је да још један играч буде укључен у цео договор, а Кутињо је први пик.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар