Тако то ради Реал: Можда већ знамо насљедника Зидана!

У "краљевском клубу" се овако пази на будућност. . .

Фудбал 24.06.2019 | 19:59
Тако то ради Реал: Можда већ знамо насљедника Зидана!
Лијепа одлука Реал Мадрида!

Легендарни капитен "краљевског клуба" Раул Гонзалес биће тренер другог тима - "Кастиље".

Раул, који је са великим успјехом наступао за Реал од 1994. до 2010. године, до сада је обављао функцију тренера кадета истог клуба и освојио титулу, послије чега је добио повјерење да напредује у послу и убудуће води Кастиљу.

"Узбуђен сам и срећан што сам добио прилику да будем тренер Кастиље послије само једне године у млађим селекцијама. Испред мене је велики изазов и имам велику жељу. Покушаћу да примјеним на екипу оно што Реал презентује већ деценијама", рекао је Раул за клупску телевизију.

Занимљиво је да је Реал Мадрид у последње три године чак двојицу тренера из другог тима повлачио на мјесто сениорске екипе - Зинедина Зидана и Сантјага Соларија.

Не треба заборавити и да је Ђулен Лопетеги радио у Кастиљи, али 2008/09.

Раул је за 16 година освојио три Лиге шампиона, два Свјетска клупска првенства, УЕФА Суперкуп, шест Примера и четири Купа краља, али је и са 323 гола други стријелац у историји клуба и иза неприкосновеног Кристијана Роналда (450).

Послије одласка из Мадрида носио је дресове њемачког Шалкеа, катарског Ал Сада и Њујорка.

Кастиља се такмичи у трећем рангу шпанског фудбала и прошлу сезону није успјела да обезбиједи промоцију у Сегунду преко баража.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар