Цио Реалов тим на продају за 474.000.000 евра!

Од голмана до нападача – по позицијама. . .

Фудбал 24.06.2019 | 23:15
Цио Реалов тим на продају за 474.000.000 евра!
Дошли су Еден Азар, Лука Јовић, Ферлан Менди, Едер Милитао, у књигама ће се водити и да је Бразилац Родриго продукт актуелног прелазног рока, иако је завршен пре годину и по, чиме је сума на обештећења премашила 300.000.000 евра. Очекује се макар још једна бомба у Мадриду, бира се централни везни између Пола Погбе и Кристијана Ериксена, а да би такви послови били одржви, да не би Реал пао под одредбе строгих правила УЕФА поводом финансијског фер-плеја, мораће убрзано да решава статус играча ван првог плана.

Како сад ствари стоје, цео тим се спрема за одлазак са стадиона „Сантјаго Бернабеу“, о чему сведочи и писање Марке, уверене да би само од продаја фудбалера на које не рачуна Флорентино Перез могао да „намири“ пословне књиге и избегне судбину каква је у прошлости задесила Барселону и Атлетико Мадрид.

Мадриђани имају идеју да продају чак 11 играча, који код Зинедина Зидана или не би видели терен или је француски стручњак толико разорачан њиховим улчинком минуле сезоне да је растанак једини реалан излаз из ситуације. Ако им се сви планови обистине могло би у касу да се слије 474.000.000 евра.

Засад су Лос Бланкоси продали Маркоса Љорентеа градском ривалу Атлетику за 40.000.000 евра, што би требало да буде увод у праву летњу распродају. И то на свим позицијама. Како је прошле сезоне доведе Тибо Куртоа, одлучио је Зидан да предност на гол-црти добије Белгијанац, те ће Кејлор Навас бити жртвован. Реал очекује 10.000.000 евра за репрезентативца Костарике, мада је то превише новца за Рому, Бенфику и Порто, који су се помињали као заинтересовани клубови.

Од бекова Лукаса Васкеза и Теа Ернандеза Реал очекује по 25.000.000 евра, с тим да је десни бек, баш као и штопер Наћо –  процењен на 30.000.000 евра – у таквој ситуацији да их тренер није до краја отписао и предочио је челницима клуба да не би имао ништа против ни да остану, јер могу да му послуже у ротацији. Млади штопер Ваљехо требало би да донесе 12.000.000 евра, док се од Матеа Ковачића, са репутацијом троструког освајача Лиге шампиона, упркос томе што није имао бог зна какву сезону на позајмици у Челсију, очекује приход од 40.000.000 евра.

На још двојици везиста Реал би могао значајно да профитира, иако су им полазне тачке резличите. ДаниСебаљос блиста на Првенству Европе младих селекција, тражи га Севиља, помиње се и Милан, а пошто краљевски клуб нема идеју да га задржи дозвољено му је да оде за 35.000.000 евра. Мало другачија је ситуација са Иском, њега тренер Зидан и те како цени, нада се да би могао да се врати у некадашњу форму, но ако стигне понуда у реону од 80.000.000 евра Реал ће на тај трансфе пристати.

Исти новац Реал тражи за отписаног Герета Бејла, мада је плата репрезентативца Велса главни камен спотицања за све заинтересоване клубове, тешко било где могао да рачуна на 20.000.000 евра по сезони. Далеко реалније делује продаја Хамеса Родригеза, само се чека крај Копа Америке да Колумбијац пређе у Наполи, док би сјајан новац, само на име клуба, а никако на њихов учинак, Мадриђани могли да добију од нападача, тренутно у трећем плану, Маријана Дијаза (30.000.000) и Раула де Томаса (25.000.000).

Чак и кад би се половина ових послова реализовала Реал би направио добру економску основу да избегне удар финансијског фер-плеја.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Марца

Коментари / 0

Оставите коментар