КА: Аргентина ОСТАЈЕ у Бразилу!

Бар су могли са Катаром! Лаутаро Мартинез и Серхио Кун Агуеро одвели фаворита у другу фазу турнира "Копа Америка".  Коначно! Аргентина заиграла озбиљан фудбал и прошла у четвртфинале.  Гаучоси савладали Катар головима Лаутара Мартинеза и Куна Агуера, па ће у четвртфиналу на мегдан Венецуели - 2:0.

Фудбал 24.06.2019 | 13:20
КА: Аргентина ОСТАЈЕ у Бразилу!
После пораза против Колумбије (0:2) и ремија са Парагвајем (1:1), Аргентинци су у трећем и последњем колу групне фазе урадили шта је било потребно да прођу.

"Десетка" Интера Лаутаро Мартинез погодио је у четвртом минуту у ситуацији "један на један", а најбољи играч Манчестер ситија Кун Агуеро предриблао је у 82. минуту двојицу ривала, па поставио коначних:

КАТАР - АРГЕНТИНА 0:2 (0:1)

У дуелу против екипе са "позивницом" за овај турнир, Лионел Меси и саиграчи успели су да освоје три бода и да против домаћина наредног Мундијала продуже боравак у Бразилу бар до суботе.

Тада, 28. јуна, Аргентинци ће у четвртфиналу "Копа Америке" играти против Венецуеле, а за то ће моћи да захвале и Колумбији, која је у дуелу против Парагваја остала озбиљна и голом везисте Густава Куељара сачувала максимални учинак уочи елиминација.

Колумбијци, перфектни лидери ове групе, играће у следећој фази против другопласираног из Групе Ц, у којој је после два кола први Чиле (6 поена), други Уругвај (4), а трећепласирани Јапан (1).

Коначни изглед табеле Групе Б: Колумбија 9, Аргентина 4, Парагвај 2, Катар 1 бод.

Аргентина је коначно заиграла фудбал и донекле заличила на озбиљан тим, а то је било довољно да се у последњем колу групне фазе такмичења на Копа Америка савлада Катар (2:0) и обезбеди пласман у четвртфинале. Заслуге за то иду делимично и на рачун Колумбије, која је савалдала Парагвај (1:0) и закуцала га за треће место.

Мало је фалило да Аргентина не искористи ништа из тих момената течне игре, пошто се једини конкретан тренутак до самог финиша утакмице догодио у четвртом минуту, када је Лаутаро Мартинез казнио кардиналну грешку одбране Катара и довео Гаучосе у вођство.

Селекција Лионела Скалонија није успела да затресе мрежу ривала онда када је играла најбољи фудбал у досадашњем турниру, а је уводних 15 минута другог полувремена. Тада је три одличне прилике, после изграђених акција промашио Серхио Агуеро, а једну Лионел Меси. Ипак, онда када је изгледало да ће Аргентинци морати да се задовоље минималним слављем уследиула је фантастична солоакција Куна Агуера. Нападач Манчестер Ситија добио је на лопту од Паула Дибале на 40 метара удаљености од противничког гола, а онда је уследио урагански продор поред двојице противничких дефанзиваца и карактеристична егзекуција сјајног голгетера.

Тај тренутак скинуо је камен са срца овој селекцији, али и читавој аргентинској нацији која је била спремна да отпише још једну борбу за трофеј. Ипак, Аргентина је добила вештачко дисање и шансу да се нађе у самој завршници такмичења. У борби за полуфинале очекује је окршај са Венецуелом, а у полуфиналу највероватније велики дерби са Бразилом.

Једини погодак за беспрекорну Колумбију у Салвадору постигао је Густаво Куељар у 31. минуту. Колумбија је надиграла неубедљиви Парагвај, а могла је и до убедљивијег славља, међутим, погодак Дијаза Маруландег поништен је након интервенције из ВАР собе. Колумбијцима је у надокнади поништен и једнаестерац, који је досудио Виктор Уго Кариљо. Парагвајци су на крају платили цех ремија са Катаром на старту такмичења, а профитирао је Перу, који је осигурао месту међу једним од два сигурна трећепласирана тима у четвртфиналу. Парагвају је остала само још теорија и нада у реми на мечу између Јапана и Еквадора.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар