Филиповић: Прорадио је српски инат!

Никада у животу нисам ни тренирао у оваквим условима! Српски ватерполиста поносан на успех наше репрезентације, проглашен за најбољег играча турнира и великог финала.

Остали спортови 23.06.2019 | 20:22
Филиповић: Прорадио је српски инат!
Цунами је протутњао Београдом, али је Филип Филиповић само појачао његов налет. Постигао је одлучујући гол на мечу против Хрватске у финалу Светске лиге и тако најавио велико славље на трибинама отвореног базена на „Ташмајдану“. Наш ватерполиста проглашен је за најбољег играча овог турнира, као и финалног меча против Хрватске.

Одмах након утакмице изјавио је да никада у животу није играо ни у приближно сличним утакмицама. Заправо, није ни тренирао. Видео је како лопта улази у гол у последњем нападу, али тешком муком. Хрватима је честитао на сјајној борби, заиста су одиграли на врхунском нивоу.

„Видео сам како лопта упада у гол, једва... Ово су били све само не нормални услови, добро је што смо уопште и завршили окршај, ово је било невероватно. Честитке противницима који су се борили до самог краја, били су изузетни“, започео је Филип.

Српски инат је рецепт за победу, бар по речима Филипа Филиповића.

„Оно што стално напомињем јесте да у најважнијим тренуцима увек проради наш инат. Борили смо се за ову земљу, за невероватну публику која је ту остала до самог краја. Могу да кажем да  никада нисам у оваквим условима играо чак ни тренинг. Честике за навијаче који нису напуштали базен све до самог краја, то само показује колико је све ово значило“, додао је наш ватерполиста.

Након свега, наравно да преовлађује само осећање поноса. Видело се на Филиповом лицу колико је све ово било важно.

„Поносим се што сам део ове земље, што сам Србин и још једном се из срца захваљујем свима“, подвукао је Филиповић.

На крају, рекао је да је пресрећан што је Србија обезбедила пласман на Олимпијске игре које ће се наредне сезоне играти у Токију.

„Много се лакше дише, озбезбедили смо циљ, нисмо очеквали оволики отпор, али ето. Обездбдили смо визу за Олимпијске игре у Токију. Опет смо показали да ова екипа има веру у себе и честитке саиграчима што смо одиграли добро од почетка до краја утакмице“, закључио је наш ватерполиста.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар