Савић: Велики корак мојих играча! Туцак: Гинули смо јуначки!

Селектор Србије Дејан Савић рекао је да је његова екипа заслужила златну медаљу и истакао подршку навијача који су остали на Ташмајдану упркос јакој киши.

Остали спортови 23.06.2019 | 19:32
Савић: Велики корак мојих играча! Туцак: Гинули смо јуначки!
Србија је освојила Светску лигу и изборила пласман на Олимпијске игре 2020. победом над Хрватском 12:11.

"Изузетно мокра представа за све нас. Сем утакмице, једне велике утакмице између великих ривала, желим на прво место да ставим публику, која је овим условима испратила меч до краја. Сјајно бодрење. Мислим да смо заслужили овакву победу и мислим да су моји играчи направили велики корак пласманом на Олимпијске игре. Честитам им прво место и златну медаљу у Светској лиги", рекао је Савић новинарима после меча.

"Делфини" су лоше почели меч, губили су 4:1, а потом заостајали и у последњем периоду.

"Осцилација је било на обе стране. У једном периоду, када смо ми ухватили прикључак и они су били у 'нокдауну', као што смо и ми. Играло се за 'гол за гол'", додао је Савић.

Селектор Хрватске Ивица Туцак казао је да нема шта да замери својим играчима, јер су "оставили срце и гинули јуначки".

"Фалило нам је мало концентрације, мало среће и то је оно што одлучује овакве утакмице између оваквих противника", рекао је Туцак.

Он је честитао Србији на "заслуженој победи". 

"Честитке Србији на заслуженој победи у ненормалним условима, то је оно што не можемо бирати ни ми, а ни они. Када се све сабере и одузме, они су били бољи за тај један гол. Много смо им поклонили у неким ситуацијама када су били у 'нокдауну' и због тога ми је жао", рекао је Туцак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар