Општина Лопаре на Бизнис самиту

Општина Лопаре представила је своје потенцијале и развојне могућности на 8. Међународном бизнис самиту "БИСТ 2019" који се одржава се у Врњачкој Бањи.

Република Српска 23.06.2019 | 17:48
Општина Лопаре на Бизнис самиту
Замјеник начелника општине Лопаре Срећко Илић рекао је да су током трајања скупа, од 21. до 23. јуна, представили све привредне и туристичке потенцијале општине.

"Част нам је што смо на овај начин представили и Републику Српску, а учешћем на бизнис самиту остварили смо и нове пословне контакте", рекао је Илић.

Међународни бизнис самит окупио је 500 учесника из земаља региона који су разговарали о новинама и унапређењу развоја привредних грана, те пословној сарадњи у области туризма и науке.



Менаџер "Биста 2019" Милан Јовичић истакао је да је циљ овог скупа да на јединствен начин представе бизнис, традиционалне, научне, културне, историјске и људске вриједности, као и нове могућности и идеје за пословање.

"Препознали смо општину Лопаре као једну проактивну локалну заједницу која се бори да створи што бољи привредни амбијент како би привукла потенцијалне инвеститоре с циљем отварања нових радних мјеста", рекао је Јовичић.

Организатори 8. Међународног самита "Бист 2019" су општина Врњачка Бања, Етно-центар "Гегула" из Краљева и Факултет за менаџмент из Сремских Карловаца.

Подршку овом скупу су пружили Министарство трговине, туризма и телекомуникација Србије и Привредна комора Србије.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ре

23.06.2019 17:02

Какво фолирање. Какве црне развојне могућности Лопара кад ни једну фабрику нису изградили, а постојећу фабрику Термал коју су радници крвавим одрицањем стварали деценијама су дали доџаба приватнику. Ето тако се то ради у Лопарама. И сад приватник грељи ли грељи и пљачка на радничкој државној фабрици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милун

23.06.2019 20:03

Гдје год се Лопаре похвале, има олоша који то једва чека да поквари и минимизира.То је битно само оцрнити Лопаре а не помињати све добре стране.Што тај Термал није прије продат?Није вриједио па га нико није ни купио, а када је продат и ради онда глупи коментар од неког глупана.

Name

лопарски индустријалци

24.06.2019 06:37

Да свједоци смо како лопарска привреда цвати, нема незапосленсоти. Док криминалци извлаче профит из државне радничке фабрике. У лопарама се олош устоличио, окипирао и растјерао све који су нешто знали, најбитније је био довести неспособне са купљеним дипломама, медиокритете, типове који никад ништа у животу радили, а о привреди појма немају, како онда од таквих, од типова који везе са приведом немају очекивати да ће од пара народних, од буџета градити фабрике, равијати општину и запошљавати народ.

Name

ре милун

24.06.2019 09:07

Ови што се хвале привредним "успијесима", сматрају да по цијену да сам народ на општини помре до сиромаштва, незапослености, глади, они треба да држе општину под опсадом и окупацијом. само крчми и експлоатиши све ресурсе општине и при том порезима дери кожу народу, народ је луд па трпи, и мисле да ће трпјети, јер мисле да на изборима могу по своме како хоће удружена клика, опет јово наново, народ се ништа не пита.

Name

Милун

24.06.2019 12:05

Порезе одредјује влада, пошто је комунизам умро, стари мој све је у овој држави приватизовано.У Лопарама на жалост нису биле неке јаке фирме, па добро је да их ико узме.Ја видим да се нешто ради у Лопарама, а ти ако не видиш то је друго.Морам те напоменути да је Лопаре у црно завио онај ко је био пријеу власти и све се питао а сви то у Лопарама добро знају и Лопаре су биле на црној листи тако да нису могле добити ништа од међународних организација.Дуго је требало овим људима да Лопаре скину са те листе и да се крене напријед.

Name

Лопарац

23.06.2019 17:35

Наш главни проблем у Лопарама је што смо све наше људе који су нешто знали на неки начин отјерали из Лопара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

24.06.2019 06:38

Сви спосбни су растјерани од неспособних који су заинтересовани за паразитирање и трошење туђег.