Селектор Хрватске: Нек' нам Београд буде мотив!

Селектор ватерполо репрезентације Хрватске Ивица Туцак изјавио је да ће у недељу у финалу играти две најбоље репрезентације на свету, Србија и Хрватска.  Селектор Хрватске: Победићемо Србију! "Играмо у храму ватерпола на Ташмајдану, против Србије. Где ћеш већи мотив, за то се живи", казао је Ивица Туцак после пласмана у финале.

Остали спортови 22.06.2019 | 19:22
Селектор Хрватске: Нек' нам Београд буде мотив!
Ватерполисти Хрватске победили су Шпанију резултатом 10:8.

Шта је било пресудно за пласман у финале

"Отворили смо утакмицу на извандредан начин, контролисали смо игру на оба смера и одбрамбено и нападачки, док смо имали свежине, ово је суров ритам...
Остали смо без снаге и кисеоника, али мисилм да резултат није био угрожен ни у једном тренутку, пресудила је воља и жеља и мислим да смо ми за нијансу јачи од Шпаније. Честитам мојим момцима и сутра је нови дан, нова битка у овако једном сулудом ритму", рекао је селектор Хрватске, Ивица Туцак.

У недељу се састају светски и олимпијски шампион, а Ивица Туцак је говорио о предностима и манама двеју екипа.

"Ово не иде у прилог ни Србији ни Хрватској, ми смо две најбоље репрезентације на свету. Наши играчи су већ мало оптерећени годинама и када се играју Олимпијске игре, Светско првенство, то је ипак друга прича, пошто имају по два дана одмора, тако да сутра ће пресудити ко буде спремнији и одморнији, мане и предности Србије знамо, као што они знају наше, али оно што ја желим јесте да сви заједно уживамо у једној врхунској, спортској, ватерполо представи, пошто су то две најбоље екипе на свету које су обележиле задњих 10 година ватерпола, улог је огроман, ми смо можда у мало подређеном положају јер играмо у Београду, али с друге стране, нека нам то буде и неки мотив више. То ћу играчима и рећи, желим да сутра победимо Србију у једној правој, спортској утакмици, па на крају ко победи пружити руку и уколико то буде мој тим бићу најсрећнији човек на свету, а ако буде Србија, ја ћу им спортски честитати".

Време је за нови "класик" у Београду!

Селектор ватерполо репрезентације Хрватске Ивица Туцак, после пласмана у финале Светске лиге, рекао је да ће меч са Србијом за титулу Светске лиге бити прави ватерполо спектакл у храму ватерпола на Ташмајдану.

"По свему приказаном овде у Београду, али и у последњих 10 година, две најбоље репрезентације на свету су у финалу. Очекујем праву спортску утакмицу, ватерполо спектакл, иако смо и ми и Србија на неки начин 'мртви' у овом сулудом ритму шест дан, шеста утакмица. Свака све тежа и тежа", рекао је Туцак новинарима после меча.

Он је истакао да се репрезнтација Хрватске истрошила у полуфиналном дуелу са Шпанијом.

"Треба да се одморимо и да сутра уживамо у правом спортском догађају. Нека победи бољи, а ја верујем да ће да победи Хрватска. Играмо у храму ватерпола на Ташмајдану, против Србије. Где ћеш већи мотив, за то се живи", закључио је Туцак.

Подсетимо, Србија је на овом турниру већ једном победила Хрватску у групној фази 11:10.

Након тог сусрета Туцак је похвалио публику казавши да није било ниједног ружног повика, односно да је све протекло у спортској атмосфери.

Утакмица за треће место између Аустралије и Шпаније игра се сутра од 15 сати, док ће финални сусрет бити одигран од 16 сати и 45 минута.

Извор: Б92/Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ја

23.06.2019 15:19

Угледај се, на СРБИЈУ

ОДГОВОРИТЕ