Мекинроова лекција Киријосу: Шта то причаш дечко?!

Новак може да ради шта год хоће! Легенда светског тениса, Американац Џон Мекинро, стао је у одбрану најбољег тенисера света Новака Ђоковића.

Тенис 22.06.2019 | 22:45
Мекинроова лекција Киријосу: Шта то причаш дечко?!
Американцу се нису допале све чешће опсервације Аустралијанца Ника Киријоса, посебно на рачун Новака Ђоковића и Рафаела Надала, без обзира што има симпатије за понашање младог тенисера.

Макинроа су питали шта мисли о све чешћим вербалним испадима Аустралијанца, посебно када су у питању најбоља два тенисера света.

"Нисам све баш чуо, тек понешто, ту и тамо. Ипак, ако кажете да је Новак сувише заузет махањем публици на крају меча, питам се, је ли то најбоље што можеш да смислиш? Шта, да је он решио да се поклони публици на све четири стране терена и продобије их? Мислим, стварно! Зар он то не заслужује после 15 Гренд слем титула? Па Новак може да ради шта год пожели", изјавио је Мекинро.

На питање хоће ли Киријос зажалити због својих коментара, Мекинро је рекао да мисли да хоће.

"Сви мислимо на то, небитно колико сте добри. Можда би могао да размишља касније у стилу, шта сам све могао да урадим? Тако бих и ја размишљао, тешко је и замислити да му то не би пало на памет. Ипак, изгледа да га није брига шта људи мисле и то може да га оснажи. Каже оно што каже. Та жеља да се удаљи од свега захтева и одређену храброст. Потпуно је ипак непотребна била прича за Новака у оном подкасту. Људи већ причају о свему томе. Могао је све да пренесе на причу о тенису јер многи људи и даље причају о њему. Има много оних у Риму који су били заинтересовани да га виде. После неколико момака из врха, мислим да је он пети или шести најпожељнији играч за гледање", сматра бивши број један светског тениса.

И сам Мекинро је био познат као велика прзница и неко ко је био изузетно атрактиван за публику. Отуда вероватно и разумевање и помало и симпатије за испаде 24-годишњег играча из Аустралије.

"Био је у мом тиму на Лејвер купу. Ник је добар момак, људи га воле, играчи. Можда им се не свиђа то што понекад чини на терену. Чак се ни њему не допада то што се некад уопште не труди на терену. Сетите се да ни ја нисам био човек с којим је било лако изаћи на крај. По мени, свако треба да буде да спреман да саслуша другог. Ако као он не слушате, онда радите шта год желите".

"Он има 24 године и доноси неку врсту електрицитета у свет тениса. Зато ваљда сви и покушавају да га разумеју како би добио место где би могао да се покаже и да максимум. Мене стварно не занима да ли он баца столицу на терен или шта год већ да ради. Оно са чим ја имам проблем, као што и верујем 99 одсто људи на АТП туру има, је када изађете на терен и не дајете ни упола од себе из било ког разлога. Шта да радим, ипак ја нисам Сигмунд Фројд", закључио је Мекинро.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар