ЛН: Чикаго је далек за Орлове!

Светски шампион на путу Србији! После пораза од Италија изабраници Николе Грбића данас у Милану играју против Пољске.

Остали спортови 22.06.2019 | 14:37
ЛН: Чикаго је далек за Орлове!
Пет везаних победа српских одбојкаша у Лиги нација дало је наду да завршни турнир у Чикагу наредног месеца није далек, али после максималног пораза од домаћина Италије у Милану шансе изабраника Николе Грбића су сведена на теорију. Руку на срце, у оваквом саставу у којем је Србија игрла претходних 10 кола то уопште није било реално.

Подсетимо, нису играли још наши најбољи играчи: Александар Атанасијевић, Марко Подршчанин, Урош Ковачевић, Марко Ивовић... Срећко Лисинац је први сусрет одиграо у петак против Италије. Основни циљ овог лета је квалификациони турнир за Олимпијске игре у Токију који се почетком августа одржава у Барију па је јасно да Орловима ово такмичење служи само за разигравање млађих.

У граду моде Србија ће данас (17.00) играти против двоструког узастопног шампиона света Пољске. Ни Пољаци нису комплетни ове сезоне у овом такмичену. Фале најбољи, прошлогодишни МВП Светског првенства у Италији и Бугарској Бартош Курек, а нема још у селекцији ни Вилфреда Леона, рођеног Кубанца који је стекао право да игра за нову репрезентацију. У петак је побеђена Аргентина после драме у пет сетова и бранилац круне светског шампиона је остао у игри за финални турнир.

Прошле сезоне наши одбојкаши су на Светском првенству оба пута поражени од Пољака и то са максималних 3:0. Пре тога, Орлови су везали пет тријумфа.

Иранци и Французи хитају ка Чикагу. Португалија и Аустралија не би требало да буду тешки ривали у Арбадилу, у Ирану где се игра четврти викенд такмичења под окриљем Светске одбојкашке федерације. Азури такође не играју ово такмичење у најјачем саставу. Из прве поставе ту је само техничар Трентина Симоне Ђанели, али и са подмлађеном селекцијом Азури играју одлично и близу су пласмана на Ф6. Против Аргентине домаћин има улогу фаворита.

Финални турнир ће се одиграти од 10. до 14. јула у Чикагу. Американци као домаћини су сигурни путници, а на Ф6 пласираће се и пет најбољих селекција после 15 кола, односно пет викенда. Први критеријум код редоследа репрезентација је број победа, па тек онда број бодова.



Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар