СЛ: Двокорак до Токија, Делфини не гријеше против Аустралије!

У овом миленијуму Србија остварила свих 13 победа против селекција са најмањег континента. Финале Светске лиге на дохват туке изабраниицима селектора Дејана Савића. Више узбуђења се очекује у дуелу Хрвата и Шпанаца.

Остали спортови 22.06.2019 | 12:43
СЛ: Двокорак до Токија, Делфини не гријеше против Аустралије!
Две победе деле златне српске ватерполисте до пласман на Олимпијске игре у Токују наредне године. Прва препрека су Аустралијанци у првом полуфиналном дуелу Светске лиге данас (15.00) на отвореном базену Ташмајдан.

Рутински су изабраници селектора Дејан Савића победили Канаду у петак увече у четтвртфиналу, док је Аустралија после драме и петераца била боља од Мађарске. Није то било велико изненађење јер су наше северне комшије у Београд дошле без претераних амбиција, са подмлађеном селекцијом.

Традиција је апсолутно на страни Србије. У овом миленијуму свих 13 сусрета наша селекција је добила Аустралијанце које са клупе предводи некадашњи хрватски ас Елвис Фатовић. Ове две селекције играле су првог дана финалног турнира Светске лиге и тада су Делфини славили са 12:8. Запретили су гости са најмањег континента, водили у првој четвртини са 5:4, али брзо су ствари дошле на своје место. Филип Филиповићи другови су додали гас и лако победили.

“Знамо како треба, одлилчно се познајемо. Нисмо се много уморили против Канаде и то доста значи пред најважније утакмице. Аустралија је подигла форму, и морамо да одиграмо најбољу утакмицу до сада”, рекао је Владимир Вујасиновић, сарадник селектора Дејана Савића.

Центра наше репрезентације Душка Пијетловића не заварава непобедивост против Озија.

“Није лоше што не играмо са Мађарима. Никада нисмо изгубили од Аустралије. али су одлична екипа. Физички и пливачки снажни. У првој утакмици смо слабо почели као и на сваком турниру. После смо их отворили. Сада такав почетак не сме да се догоди и надам се да ће све бити како треба”, истакао је Пијетловић који је проглашен за најбољег играча четвртфиналног дуела против Канаде.

Капитен Филип Филиповић пуца од самопоуздања.

“Није битно ко је противник. У Београду и Србији се питамо само ми, али као што можемо себи да помогнемо и наметнемо свој ритам, исто тако можемо да отежамо неким грешкама. Аустралија ће сигурно дати све од себе да се реваншира и одигра боље у односу на утакмицу од пре неколико дана”, рекао је леворуки бомбардер Србије.

Више узбуђења се очекује у другом полуфиналном пару Шпанија – Хрватска. Обе селекције имају по један пораз на турниру у Београду. Последњи меч ових репрезентација у Еврокупу ове године добили су Хрвати са 12:9. У претходних пет утакмица, Баракуде имају три победе, Шпанци су једном изашли коа победници, док је један меч завршен без победника после 32 минута.

У петак у четврфиналу против Јапана селектор светског шампиона Ивица Туцак је тактизирао. На трибинама су остали Бенић и центар Врлић. Оно што је забринуло Хрвате је повреда капитена Андра Бушља. Ватерполиста Олимпијакоса је добио ударац у лице, изашао је ван базена у финишу утакмице против Јапанаца у четвртфиналу, али није ништа озбиљно, биће данас у тиму.

Термини за последња два дана такмичења промењени су због најаве невремена у вечерњим сатима у српској престоници.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар