Пао договор!

Стари ривали граде нови заједнички храм! Интер и Милан спремни за заједничку инвестицију - нови стадион, на коме би требало да заиграју од 2022. године.

Фудбал 22.06.2019 | 08:00
Пао договор!
Љути ривали Интер и Милан спремни су да сарађују.

Италијански фудбалски великани договорили су планове око изградње новог стадиона, који би требало да буде готов 2022. године, а који ће коштати 700 милиона евра.

Клубови су направили заједнички пројекат, а комплетна документација новог стадиона требало би да се нађе на столу градоначелника Милана Ђузепеа Сале до краја мјесеца.

Оба клуба сложила су се да граде нови фудбалски храм, а не да реконструишу постојећи Сан Сиро, односно Ђузепе Меацу, јер би радови условили смањење капацитета стадиона, што не иде у прилог ни клубовима ни навијачима.

Лист "Република" пише да ће нови стадион бити направљен поред Сан Сира, улицу испод, односно на мјесту садашњег паркинга.

План је да стари Сан Сиро буде срушен, а клубови још нису донијели одлуку како ће да искористе тај простор.

Интер и Милан се надају да би њихови фудбалери могли да од сезоне 2022/2023 заиграју на новом модерном здању.

План је да пројекат прође све потребне процедуре, добије неопходне дозволе и зелено свјетло градоначелника до краја сљедеће сезоне Серије А, када би требало да почне изградња стадиона.

Већ сада је познато да ће Интер и Милан у завршној фази изградње морати да се измјесте на стадионе других клубова.

Култни Сан Сиро саграђен је далеке 1925. године, реновиран је четири пута, има капацитет од 80.000 мјеста, односно девети је стадион по величини у Европи, а био је четири пута домаћин финала за титулу клупског првака Европе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар