Ник Кирјос о Новаку! Опет...!

"Јесте ли видели када се он дере на децу која доносе лоптице и ломи рекете? Јесте ли видели!? Па шта он то може да ме научи и помогне. . . Нека хвала!"

Тенис 21.06.2019 | 20:27
Ник Кирјос о Новаку! Опет...!
Дечко је без сумње невероватан, природни атлета, спортски таленат какав се ретко рађа. Комбинација снаге, висине, брзине и невероватне маште и спретности које би Ника Кирјоса, када би их правилно користио, довеле до врха белог спорта. Без сумње!

Али, глава и језик су ти који му никако не дају мира, не дозвољавају му да тениска оружја које поседује употреби на прави начин, пре свега на терену, а не у салама за медијске конференције где сваки, али буквално сваки пут каже нешто што некога увреди. А најчешћа му је мета Новак Ђоковић, ни крив ни дужан.

Ствари не иду како су му опредвидели и како је планирано те је тренутно 39. на свети, а друyги рекет Аустралије иза 20-годишњег суперталента Алекса Де Минора. Није освојио нити једаон велики турнир (изузев пар АТП 500), а једино чиме се и даље дичи је његов однос победа и пораза (2-0) са Новаком Ђоковићем. И на основу тога, иако је оба пута победио током 2017. када се Србин мучио са повредом лакта, инсистира да прича лоше о човеку који му ништа у животу није скривио. Шта више, чак му је и нудио помоћ када је био млађи.

А са том праксом је наставио и синоћ на турниру у Квинсу где је током напетог меча који је изгубио у три сета са канадским тинејџером Феликсом Оже-Алијасимом изводио "шоу" - свађао се са линијским, али и главним судијом, вома цељенин Џејмсом Киотавонгом којем је притом исмевао шешир, са навијачима који су му се спрдали када је пао и остао да лежи на терену, покушавао је кроз ограду током сусрета да види шта се дешава около на осталим теренима... Да би све кулминирало на потоњој конференцији за штампу.

"Видели сте шта се дешава када нема хок-ај система!", одмах је кренуо да се жали 24-годишњи Аустралијанац, "Лопта је била пола метра у ауту, а линијски судија каже да је унутра. Мислим, човече, плаћен си за то, а ја због твоје грешке губим десетине хиљада долара. НаЈгоре је што они немају казне за грешке, а униште меч. Мислим, брате немој да ми судиш као да је у питању челенџер!"

Тирада о судијама, који притом наравно имају санкције уколико лоше суде, показала је колико овај дечко стварно нема појма са животом, пошто се добро види из његовог говора који је толико "приземан" да вређа уши. Тешко да је икада књигу узео у руке, а највећа забава су му наравно, као и свим младим празноглавцима, ноћни сати и сати играња видео-игрица, због  чега често наредног дана губи на тениском терену.

А потом су му на нишан дошли и навијачи који нису били по његовом укусу пошто су му се смејали...

"Играо сам три и по сата, а лежао сам на терену два минута! И они ми се смеју! Знаш шта брате, борим се са притивником, са судијама, а онда и са овим идиотима на трибинама. Истина је да од њих живим, али ме баш брига да ћутим"

Представници медија му наравно нису дозволили да у тако лудом, аутодеструктивном распложењу оде са конференције, а да не каже нешто о Ђоковићу. Био је то зицер који се не пропушта.

"Причао је да ми је нудио помоћ пре пет година, али зашто бих ја ишао код њега!? Шта он то има да ми каже, како мисли да ми помогне. Нисте ми јасни... Јесте ли видели када се он дере на децу која доносе лоптице и ломи рекете? Јесте ли видели!? Па шта он то може да ме научи и помогне... Нека хвала!"

И ако је донекле забавно, заправо није јасно зашто Кирјос толико инсистира на Нолету - да ли је у питању маркетиншки трик пошто је познато да западњаци баш и не миришу Ђоковића, те би међу том повеликом масом могао да нађе младе навијаче жељне у суштини негативног идола (код нас су то обично криминалци и старлете), али и спортског хероја. Другог објашњења нема, пошто успут обавезно исхвали Ендија Марија, али и Роџера Федерера, али зато Рафу Надала такође уме да поткачи.

Али, ево успело му је, пошто се непрестано појављује у медијима углавном због "пљувачких способности", ретко због врхунских резултата. Питање је колико ће тако потрајати.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар