Зграбио жену и избацио је из сале

Британски медији бијесно траже Филдову оставку јер је призор са снимка недопустиво бруталан.
 

Свијет 21.06.2019 | 15:00
Зграбио жену и избацио је из сале
Угледни британски банкари и политичари окупили су се у четвртак навече у Лондону како би послушали говоре канцелара Пхилипа Хаммонда и гувернера британске банке Марка Царнеyа. На самом почетку говора, у салу је упало 40-ак активиста Греенпеацеа.

Заштитарска служба покушала је задржати навалу активиста, но неки су успјели ући међу госте. Једна од активистица дошла је до министра спољних послова Азије и Пацифика Марка Фиелда. Он ју је грубо зграбио и изгурао из сале.

Телеграпх јавља да би се Фиелд могао суочити с позивом на оставку због снимке на којој врло грубо гура активистицу из сале. На снимкима се види да је устао, гурнуо је, зграбио за врат и избацио ван.

"Многи гости су се осјећали угроженим када су активисти ушли у собу. Када је једна од њих пројурила покрај мене, инстинктивно сам реаговао. Није било обезбјеђења, а ја сам био забринут да би она могла бити наоружана, ухватио сам је и избацио из собе", рекао је Фиелд.

На повратку у свечану дворану, Фиелда је дочекао аплауз присутних. Неки медији јављају да се Фиелд након инцидента упутио извињење активисткињи.

Све се догодило у Мансион Хоусу у Лондону, пише ББЦ. "Примили смо неколико пријава о нападу који се догодио те вечери. Полиција их тренутно истражује", саопштено је из лондонске полиције.

"Ово је право дно. Приоритет који треба доћи прије свих осталих, попут добити, прихода или раста је - опстанак. То се мора препознати у свакој дворани, почевши од оне у којој је канцелар", казао је један од активиста Арееба Хамид.

Даwн Бутлер, правобранитељица за жене и једнакост полова, описала је снимке инцидента као страшне. "Он мора бити хитно суспендован или опозван због насиља над женама", написала је на Тwиттеру.



(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Док се не зарони у пакао

21.06.2019 13:19

То је тај нови свијwтски поредак. Само сто је код нас стигао у много висе изопаценон облику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.06.2019 15:21

Па, да ли је њен упад требало оправдати? И то је једна врста насиља. Улаз без одобрења, ометање ... Ако би то постало нормално и редовна пракса, онда бисмо то сви ми могли оцекивати, било гдје да смо, на слузбеном скупу или приватном.

Name

За Ре

21.06.2019 19:52

Имат цес времена за размисљање ако тренутно не треба да размисљас.

Name

Рум плоцица

21.06.2019 16:36

Усетала као мигрант у ову банана дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

21.06.2019 20:09

Па, то је та чувена демократија коју нам стално гурају под нос проглашавајући нас дивљацима и нецивилизованима, свијетао приммер"цивилизованости".

ОДГОВОРИТЕ