Богдан и "орлови" имају исти сан - да се понови 2002.

Репрезентативац Србије јасно поручио која је жеља на Светском првенству у Кини овог лета и шта је неопходно урадити да би се она испунила.

Кошарка 21.06.2019 | 22:45
Богдан и "орлови" имају исти сан - да се понови 2002.
Кошаркаше Србије очекује “паклено” лето. Изабраници Александра Ђорђевића ускоро ће се окупити после напорне сезоне и почети да брусе форму за Светски куп, који ће се од 31. августа до 15. септембра одржати у Кини.

Пре три недеље селектор Србије објавио је шири списак од 34 кандидата, а окупљање је заказао за 18. јули у Београду.

На листи репрезентативаца је и Богдан Богдановић, који је после завршетка сезоне у НБА лиги, већ допутовао у Београд.

Богдан са нестрпљењем очекује почетак припрема које ће трајати шест недеља.

Каже да он и остали играчи имају исти сан - да понове успех од пре 17 година године, када се репрезентација у Индијанаполису под вођством Светислава Пешића попела на кров света.

"Знам да сви сањамо да се понови та 2002. година. Верујем да ћемо ми ми бити та генерација која ће то успети, али видећемо", поручио је Богдановић у интервјуу за „Спортски журнал“.

Ас Сакраменто Кингса ипак "не лети" превисоко. Свестан је да мора много да се ради и да се сложи много ствари како би се остварио тај успех.

"Нисмо још ни почели. Треба прво да се окупимо, да прођу припреме, да се сложе коцкице", поручио је Богдановић.

Каже да је најважније да репрезентација "дише" заједно.

"Једноставно, треба сви да се 'спријатељимо'. Тако ја замишљам наш успех и да одатле треба да почнемо. Мислим, ми сви већ јесмо пријатељи, али треба 'кошаркашки' да се спријатељимо", поручио је Богдановић.

Србија ће на Мундобаскету у Кини играти у групи Д заједно са селекцијама Анголе, Филипина и Италије, а пласман у другу рунду такмичења избориће по две најбоље екипе из сваке од осам група.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар