"Пикси" на клупи "плавих"!

У дану када су изгубили важног играча, који се одлучио за прелазак у редове највећег ривала, челници клуба из "Мораче" одлучили су се за Суботића, не за Петровића.  

Кошарка 21.06.2019 | 10:00
"Пикси" на клупи "плавих"!
Будућонст изабрала тренера – Пикси Суботић! Ништа од доласка Аца Петровића!

Нови тренер кошаркаша Будућности је Слободан Суботић, познат и по надимку Пикси.

Угледни портал Еурохоопс јавља да је коначан договор постигнут и да ће искусни стручњак преузети упражењено кормило подгоричког клуба. Подсетимо, Јасмин Репеша је дао оставку после пораза од Црвене звезде у финалу АБА лиге, а као привремено решење је екипу до краја сезоне водио Петар Мијовић.

Претходних дана се спекулисало да ће Будућност преузети хрватски тренер Ацо Петровић, али се управа подгоричког клуба на крају одлучила за искуснијег и успешнијег Суботића.

Слободан Пикси Суботић је рођен у Херцег Новом, али је познат као словеначки тренер. Као играч је 11 година носио дрес Олимпије , а после тога још седам сезона је играо за Арис. Има пасоше Словеније, Хрватске, Грчке и БиХ.

Тренерску каријеру је градио у Грчкој где је тренирао све велике тамошење клубове: Ираклис, Арис, АЕК, Панатинаикос, Олимпијакос, Паниониос и ПАОК. Био је и селектор Словеније и Либана, тренирао је Сплит и Цедевиту, радио кратко у Италији и Саудијској Арабији.

Након Јасмина Репеше и Петра Мијовића на реду је - Слободан "Пикси" Суботић!

Искусни стратег из Херцег Новог је нови тренер КК Будућност Воли, а у Европу и АБА лигу се враћа послије двије године - 2017. године је био кратко тренер Цибоне, а у међувремену је радио као селектор Либана.

У дану када је поставила тренера, Будућност је изгубила једног од најважнијих играча из претходних сезона, који се одлучио за прелазак у редове највећег ривала, Морнара из Бара.

Морнар је као актуелни шампион Црне Горе из 2018. године доживео судијску неправду у драматичној финалној серији плеј-офа ове године, али је упркос касније признатој грешки судија титула напустила јадранску луку и била враћена у престоницу.

Било је наговештаја да ће прилику да "гради" нову Будућност добити Ацо Петровић, али се руководство клуба из "Мораче" на крају одлучило за друго решење.

Популарни "Пикси" има богат тренерски ЦВ, а упркос томе што се није снашао у Загребу, то ће му много значити у Подгорици, гдје га чекање формирање тотално новог тима.

Након играчке каријере (11 година у Олимпији, седам у Арису) као тренер је почео да ради у Ираклису, а каријеру је редом настављао: АЕК, Арис, Панатинаикос, Паниониос, ПАОК, Словенија, Олимпијакос, Аурора, Сплит, Цедевита, Ал Ријади, Цибона и Либан.

И није био само пуки посматрач, већ и освајач.

Суботић у каријери има један Куп Кораћа (1997 са Арисом), двије титуле Грчке са Панатинаикосом када је и проглашаван за најбољег тренера грчке лиге (1998, 1999), један Суперкуп Грчке са Олимпијакосом (2002), док је либански лигу освајао три пута са Ал Ријадијем.

Извор: мондо.ме/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар