Чари прелазног рока...

Продали га синоћ за 10. 000. 000, данас га купили за 11. 000. 000 евра. . . И опет би да га продају?! Те чудне клаузуле у Италији. . .

Фудбал 21.06.2019 | 09:22
Чари прелазног рока...
У Италији је прелазни рок популаран скоро као фудбал сам по себи. Италијани су мајстори фудбалске трговине. Чак и када немају пара као конкуренција, успевају да од прелазних рокова направе спектакл. Медијски се прелазни рок нигде не прати толико као у Италији, а клубови, директори и остали трговци су звезде свакодневнице.

Италијани воле и да закомпликују прелазни рок. Увек први нађу рупе у правилима, увек гледају како да прођу што јефитније и да се ограде од евентуалних грешака. Једно време је заштитник знак прелазног рока у италијанском фудбалу био двојно власништво, потом су се пребацили на разне врста позајмица са разним условима, а у последње време су им хит повратне клаузуле.

Када неки јачи клуб прода младог играча неком слабијем, обавезно се штити повратном клаузулом по којој може да врати тог истог играча.

Један такав занимљив случај се десио данас.

Торино је прошлог лета позајмио младог штопера Кевина Бонифација у СПАЛ јер није озбиљно рачунао на њега. Играч је у сезони 2017/18 стагнирао и добијао шансу на кашичицу у Торину, а сезону раније је играо за СПАЛ у Серији Б и оставио сјајан утисак. Клуб из Фераре се прошлог лета опет јавио са намером да позајми Бонифација. Али уз право да га откупи по унапред договореној цени. Тако је и било...

Торино је одредио цену од 10.000.000 евра, али и инсистирао на повратној клаузули за милион више.  Малди штопер је одиргао сјајну сезону за СПАЛ у Серији А, постао и стандардни штопер малде репрезентације Италије и скренуо пажњу на себе.

Од синоћ је за мање до 24 сата променио два клуба, а ускоро би могао и трећи.

СПАЛ је синоћ искористио опцију да га откупи за 10.000.000 евра, а Торино је данас искористио клаузулу да га врати за 11.000.000 евра. И није сигурно да ће Бонифаци играти за Торо. Цена му је скочила и желе га јачи клубови попут Милана, Лација, Роме, Аталанте... Торо би могао опет да га прода. По већој цени.  

Иначе, СПАЛ је данас довео и замену за Бонифација. Из Ред Бул Салцбурга је стигао млади Бразилац Игор за 3.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар