Едегард одабрао, Левер ће бити баш моћан!

Многи ће желети да их избегну на жребу за Лигу шампиона. . .

Фудбал 21.06.2019 | 08:00
Едегард одабрао, Левер ће бити баш моћан!
Бајер Леверкузен је овог лета изгубио једног од најбољих играча (Јулијан Брант у трансферу вредном 25.000.000 евра прешао у Дортмунд), али сва је прилика да Веркселф неће бити слабији него протекле сезоне. Како су раније данас најавили бројни холандски медији, а ево вечерас потврдио и немачки Кикер, Левер је завршио још једно, четврто појачање. И то не било какво, већ Мартина Едегарда! 

Суперталентовани Норвежанин који је под уговором са Реал Мадридом иза себе има најбољу сезону у каријери. Током једногодишње позајмице у Витесеу Едегард је постигао 11 голова, забележио 12 асистенција и коначно показао због чега су га пре две, три године сматрали вундеркиндом. Момак је очито у потпуности сазрео, па су за њега интересовање почели да показују бројни клубови. Постојала је чак и опција да га Зидан проба током јулским припремних утакмица, али изгледа да је Едегард одлучио да срећу потражи у новој средини.

Ајакс је био најконкретнији претходних недеља. Нудили су Копљаници Реалу 20.000.000 евра за откуп уговора, међутим Краљевски клуб је то одбио. Левер је тек касније ушао у читаву причу и очигледно понудио боље услове Мадриђанима. Наиме, како пише Кикер, Бајер ће узети Едегарда на позајмицу, а у том уговору биће и откупна клаузула (необавезна) значајно већа од поменутих 20.000.000 евра. 

Код самог играча, наводе Холанђани, превагнула је чињеница да ће Леверкузен сигурно играти групну фазу Лиге шампиона, док Ајакс за елиту тек треба да се избори кроз два круга квалифиакција. Још се наводи да је Едегард данас поподне стигао у Немачку. Слетео је у Дуизбург, одакле ће се упутити ка Леверкузену на завршне преговоре.  

Бајер би Едегардовим доласком формирао заиста моћну средину терена. Подсетимо, Керем Демирбајстигао је раније из Хофенхајма за 32.000.000, млађани Муса Дијаби плаћен је Пари Сен Жермену чак 15.000.000, а ту су и староседеоци попут Хаверца, Арангиза, Бејлија...

Нема сумње да ће Бајер Леверкузен бити потенцијална мина из трећег шешира на жребу за наредну сезону Лиге шампиона. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар