Промјена плана: Муса и Ђерлек иду на припреме!

Ту је и Остојић. . .  „Спроводимо реконструкцију тима“, објашњава генерални директор Милош Вазура.  Вазура потврдио: Марковић иде у Олимпијакос, долазе двојица странаца! Почетком следеће седмице стижу још двојица играча, Рикардо добио још две понуде. . .

Фудбал 20.06.2019 | 23:45
Промјена плана: Муса и Ђерлек иду на припреме!
Изненађење само за неупућене. Снажно је одјекнула информација да Саво Милошевић на први део Партизанових летњих припрема не води велики број протагониста из минуле сезоне, међутим, кад се загребе испод површине, кад се детаљно анализира њихов учинак, испада да неког разлога за сензацију, заправо, нема.

По народној „како сејеш, тако жањеш“, појединци су иза себе имали мршав учинак, неки малтене нису ни видели терен или оправдали очекивања у такмичарској 2018/19 и зато их нема на списку путника на Златибор. Новост у односу на првобитни списак је да су на њега дописана два имена: Муса Нџаи и Армин Ђерлек, па ће се зимски новајлија из Норвешке и млади везиста нађи међу 26 играча који у петак, после јутарњег треенинга и ручка, одлазе на планинску лепотицу, где ће остати седам дана.

„Иду на припреме и Муса и Ђерлек“, потврдио је МОЗЗАРТ Спорту Милош Вазура, генерални директор Парног ваљка.

Први оперативац клуба из Хумске уверава да то што на списку нема, примера ради, искусног десног бека Мирослава Вулићевића, те двојице мање-више стандардних играча из минуле сезоне, Горана Закарића и Немање Николића (пре само годину дана дошли у клуб) не би требало, у јавности, третирати кроз негативне коментаре.

„Не знам због чега су неки људи изненађени. Одавно смо најавили велику реконструкцију тима, подмлађивање, ослањање на младе и талентоване играче и ово је само један од корака да се идеја спроведе у дело. Важно је да напоменем да је реч о одлуци струке, нико од поменутих играча се није замерио клубу или, не дај Боже, да имамо неки проблем. Сви су сјајни момци, за велики број њих већ стижу понуде, спремамо их за трансфере и на тај начин ваља посматрати ову ситуацију“.

На списку за први део припрема, дакле, нема: десног бека Вулићевића, штопера Валијентеа, левих бекова Милетића и Урошевића, крила Закарића и Босића, те нападача Георгијевића и Николића. За разлику од њих, ту јеБојан Остојић, јунак финала Купа Србије, међутим, упркос неколико рунди разговора договор са искусним штопером око наставка сарадње још није постигнут. Као да путује на неку врсту доказивања у наредним данима.

„Остојићу уговор важи до 30. јуна. Иде и он на Златибор. После тога, видећемо шта ће бити“, оставља Вазурамогућност да централни дефанзивац, ипак, продужи уговор, на још годину дана, пре одласка екипе на други део припрема у Словенију (2-13. јул).

Деловало је у једном тренутку да ће Страхиња Павловић први овог лета напунити касу Партизана, потом га је на пол-позицији претекао Рикардо Гомеш, међутим, како сад ствари стоје премијерни новац у Хумску 1 ће се слити од – Светозара Марковића.

Млади штопер, дефинитивно, иде у Олимпијакос.

Преговори на релацији Атина – Београд, започети још током зиме, приводе се последњих дана крају и ако не буде велеобрта у последњи час, а прелазни рокови су нас научили да је свашта могуће, 19-годишњи дефанзивац ће постати нови становник Пиреја.

Информацију је МОЗЗАРТ Спорту потврдио Милош Вазура, генерални директор Партизана:

„Веома смо близу реализације. Остало је да дефинишемо још само детаље, али Света вероватно иде у Олимпијакос“.

Цена је позната. Баш она о којој смо писали током среде.

„Разменили смо мејлове са Грцима на понуду вредну 1.500.000 евра“, додао је Вазура.

Да се посао примиче крају сведочи и информација да су људи који заступају Светозара Марковића током четвртка боравили у Атини и покушали да уговоре личне услове сарадње са Олимпијакосом. Прва рунда разговора је обављена и кад већ овако добро иде на релацији клуб-клуб, очекује се да у наредних дана и играч добије тражено, па да се после окончања обавеза у младој репрезентацији Србије прикључи новим саиграчима.

Марковић је за први тим Партизана одиграо тачно 50 утакмица, дао је четири гола, док је за један асистирао.  На тај начин Светозар наставља традицију добрих пословних односа црно-белих и Олимпијакоса, освајач Купа Србије Грцима је у последњој деценији продао Љубомира Фејсу, Марка Шћеповића, Марка Јанковића и Уроша Ђурђевића, а кроз различите аранжмане доводио Петра Грбића, Марка Јанковића и Сашу Здјелара.

У међувремену, спрема се за одлазак још један Партизанов првотимац. У питању је Рикардо Гомеш, први стрелац тима из минуле сезоне.

„Ал Саржа из Уједињених Арапских Емирата је, заиста, најозбиљнија у овом тренутку. Имамо званичну понуду, преговарамо, али јавила су се у међувремену још два клуба. У сваком случају, неће се његова продаја десити тако брзо, бар не у наредних седам, осам дана“, додао је Вазура.

Део новца добијеног од ових и већ виђеног договора са Јувентусом око продаје Страхиње Павловићатребало би да буде уложен у довођење нових играча и то у Хумској 1 не крију.

„До следећег понедељка или уторка очекујемо два потписа у офанзивном делу тима. Наравно, у питању су странци и једва чекамо да их представимо као нова појачања Партизана“, додао је Милош Вазура, генерални директор црно-белих.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар