ЛН: Тежак пораз Србије за крај!

Одбојкашице Србије су забележиле и десети пораз у Лиги нација, чиме су завршиле учешће у том такмичењу.  "Ако планирају да играју одбојку на овом нивоу, виделе су колико им тога фали, а много им фали", рекао је наш селектор после "лекције" од Кине.

Остали спортови 20.06.2019 | 16:39
ЛН: Тежак пораз Србије за крај!
За српски тим је селекција Кине била нерешива енигма, о чему сведочи и резултат – 3:0, по сетовима 25:16, 25:17, 25:17.

Меч је одигран у кинеском Нингбоу, а ово је седми узастопни пораз репрезентације Србије.

Екипу је предводио помоћни тренер Бранко Ковачевић, у одсуству селектора Зорана Терзића.

Најефикаснија у тиму Србије је била Маја Алексић са десет поена, Милица Кубура је уписала девет, а Сара Лозо један мање.

На другој страни су Сјињуе Јуан и Чангнинг Џанг уписале по 12 поена, док је Сјангју Гонг имала десет.

Светске и европске шампионке су такмичење у Лиги нација завршиле на 13. позицији.

Подмлађени састав женске одбојкашке репрезентације Србије поражен је у последњој утакмици Лиге нација од Кинескиња - веома убедљиво 3:0 (25:16, 25:17, 25:17)

"Пресудио је квалитет у сервису и пријему. Добро су нас притисле сервисом. Када смо колико-толико контролисали сервис, утакмица је била егал. Ти периоди, на жалост, нису били толико дугачки", рекао је тренер Бранко Ковачевић после утакмице.

Србија је Лигу нација завршила са пет победа и 10 пораза.

"Сигуран сам да је ово била велика школа. Ако планирају да играју одбојку на овом нивоу, виделе су колико им тога фали, а много им фали. Неке су младе, неке не толико. Морају да посвете пажњу како техничком, тако и физичком напредовању", казао је Ковачевић.

Српске одбојкашице се неће још вратити из Кине, пошто ће у недељу у граду Чангшу играти пријатељску утакмицу са младом селекцијом те земље.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар