Амбасадор позван на консултације

Амбасадор Србије Зоран Бингулац позван је данас на разговор у Министарство спољних послова Црне Горе због континуираних, негативних изјава српских државних и других званичника о унутрашњим питањима Црне Горе, које су кулминирале изјавом члана Владе Републике Србије, министра за иновације и технолошки развој Ненада Поповића, саопштено је из МИП Црне Горе.

Регион 20.06.2019 | 14:17
Амбасадор позван на консултације
Како преноси портал Вијести.ме, том приликом, како се наводи, државни секретар амбасадор Зоран Јанковић оцијенио је забрињавајућим и непримјереним изјаве министра у Влади Републике Србије, те пренио очекивање да ће се званични Београд оградити од поменутих изјава.

"Тешке квалификације изнесене на рачун предсједника Црне Горе неприхватљиве су, нијесу на линији добросусједских односа и не доприносе укупној сарадњи двије државе"

Како се додаје, амбасадор Јанковић је оцијенио непримјереном интензивну и негативну кампању која се неоправдано и без аргумената води у Србији, поводом нацрта Закона о слободи вјероисповјести или увјерења и правном положају вјерских заједница Црне Горе.

У посљедње вријеме након најаве црногорског предсједника Мила Ђукановића да ће успоставити црногорску православну цркву дошло је до заоштравања односа између Београда и Подгорице.

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Миле

20.06.2019 12:33

Срби вец заборавили како БАТО-НАТО марисе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

20.06.2019 12:58

сада се и Рус пита и то добро се пита ...

Name

Србин

20.06.2019 13:09

Срби су увијек били на страни истине и правде! Нажалост, српски владари нису знали да цијене страшну али узвишену жртву српског народа па су правили државу са туђинским слугама. А ти лажни миле, назад у мочвару из које си изашао заједно са оним којима се дивиш.

Name

ре јоја

20.06.2019 13:48

Путине путине дира ме Хамос...

Name

@ Јоја

20.06.2019 14:50

Искрено Руси су у Београду 1945 слиловали све сто је носило сукњу толико о насој браци ,освјести се

Name

Србин

20.06.2019 16:54

Све ми је јасно кад су Милу сиптари дрази од срба. Родену мајку би продао да остане на власти. Несто слицно Заеву у Македонији. Мило само тако настави далеко цес.....

Name

БОБА

20.06.2019 12:50

ПОЛИТИКА СЕ СВЕЛА НА РЕКЛА КАЗАЛА.О СВИМ ДОГАЂАЈИМА ТРИ ДАНА ДОСТА И ТАКО У КРУГ.НИКАД ВИШЕ ТРАЧЕВА .НИШТА ПАМЕТНО.ЈА ВИДИМ ЈЕДИНО ПАМЕТНЕ ЊИХОВЕ БУЂЖЕТЕ,ДЕСТИНАЦИЈЕ,ПРОВОДЕ,МЕДИСКА ПРАЋЕЊА АПЛАУЗЕ И ТАКО ЖИВОТ ПРОЛАЗИ.НА ПИНКУ ПРЕДСЈЕДНИК ВУЧИЋ СЕ НАЈВИШЕ БАВИ ШТА ЈЕ КО РЕКАО И ТАКО СЕ ДОБИЈА ВРИЈЕМЕ НА НЕ БИТНИМ СТВАРИМА.ТО И РИЈАЛИТИ НАРОД НАЈВИШЕ ВОЛИ.КОГА БРИГА ЗА ЖИВОТОМ.УЖИВАЈТЕ У ТРАЧАРЕЊУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еј Мило Мило

20.06.2019 13:19

Мораш испуњавати захтјеве Запада јер у супротном оде у апсану а и паре с тобом. Напади на Србију и Србе су континуирани и у њих се упрезу сви уцијењени у региону.Али Србија је моћна,слободна и праведна. Србија никад није савијала кичму па неће ни сада којекаквим шверцерима и подлацима. Мило је СРБИН био и остао а ово одродјавање је због чувања покрадене имовине и новца. Многи су то радили у историји па не цуди ни његово понашање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@инспектор

20.06.2019 16:28

Није савијала кицму али је била 420 година под Турском власцу,маните се лазне историје која је писана у кафанама.

Name

Херцеговац

20.06.2019 15:55

А јесу ли добросусједски односи кад отимање дијела државе од стране терориста, трговаца органима и наркомафије хитно признате? Или су то кад доведете НАТО, који је и вас бомбардовао? Мрзите Србе и све српско, а истовремено идете по повлаштеним условима у Србију на школовање и лијечење!

ОДГОВОРИТЕ