Атлетикови планови...

Феликс и Љоренте, па лов на четворицу дефанзиваца.  Време је да се попуне рупе у одбрани. . .

Фудбал 20.06.2019 | 22:00
Атлетикови планови...
Бенфикин деманти бомбастичних најава мадридске Марке да Атлетико доводи ултраталентованог Жоаоа Феликса за 120.000.000 евра и да 30 одсто од те суме (36.000.000 евра) иде у џеп суперагента Жоржа Мендеша очигледно је само био шарена лажа за навијаче и одбрамбени механизам за други део поменуте приче, јер се у Мадриду потврда овог мегатрансфера очекује колико током дана! Уз Феликса Атлетико је већ објавио трансфер Маркоса Љорентеа из Реала као директне замене за Родрија, а најаве стижу да ће се после та два трансфера Дијего Симеоне максимално посветити крпљењу рупа у одбрани.

Атлетико је у само месец дана остао без Лукаса Ернандеза, кога је Бајерн платио 80.000.000 евра, а онда и Фелипеа Луиса, Дијега Година - прелази у Интер по завршетку Копа Америка - и Хуанфрана. Због тога је Чолов план да у наредном периоду доведе два лева и једног десног бека, као и штопера. 

Што се играча у срцу одбране тиче, пик је Марио Ермосо из Еспањола, с којим Атлетико има начелни договор око трансфера, али не и са његовим клубом Еспањолом. Каталонски клуб уопште не жели да олакша посао Атлетиковом оперативцу Андреи Берти, иако су и у Еспањолу свесни да је сада последњи тренутак да се од продаје заради нешто више новца. Ермосу истиче уговор с Еспањолом у јулу 2020. године, што значи да би тада клуб остао без икаквог обештећења. Ермосо је недавно одбио нови уговор и жели да се пресели у Мадрид, где ће се обавезати на петогодишњу сарадњу.

Иако млади штопер има откупну клаузулу на 40.000.000 евра, нема шансе да ће Еспањол добити ту суму новца, па чак ни упола мање. Реал Мадрид је такође био дуго у игри за Ермоса, иначе дете из њихове академије. Али, како се ипак фокусирао на нека друга решења, Краљевски клуб сада само чека договорених 50 одсто од наредне продаје.

На десној страни издвојила су се два имена – Нелсон Семедо и Елсеид Хисај. Операција с Барселониним беком је врло компликована пошто шампион Примере не жели да га прода, осим ако Португалац не буде поново тражио да оде. Семедо је наводно незадовољан улогом коју има, иако је одиграо солидну сезону у Барселони и жели у Атлетико. Наводно, Семедо би могао да буде укључен у причу као део трансфера Антоана Гризмана. Резервна варијанта је Елсеид Хисај, за кога Атлетико нуди 15.000.000, а Наполи тражи 20.000.000 евра. Чак је овај посао ближи реализацији него онај са Семедом.

Што се леве стране тиче, у игри су три имена. Прво је Рајан Бертранд из Саутемптона, а ту су и двојица мање познатих играча – Лоди и Хесус Гаљардо. Чоло Симеоне је, бар тако тврде британски медији, заинтересован за Бертранда, кога Саутемптон жели да уновчи, пошто је Мет Таргет спреман да га одмени. Бертранд је у најбољим играчким годинама (29), а играо је врло добро за Саутемптон прошле сезоне. Пошто има уговор на још две године, обештећење не би требало да буде веће од 20.000.000 евра.

Лоди је хитроноги момак из Атлетико Параненсеа и има само 21 годину. За њега већ постоји договор два клуба, али проблем представљају високи издаци за порез, што тренутно успорава трансфер. Хесус Гаљардоимао је добру сезону у Монтереју и члан је мексичке репрезентације. Покрива цео леви бок, а стручњаци га сматрају играчем с огромним искуством иако има само 24 године.

Међутим, Атлетико не би да жури. Има доста времена до почетка сезоне, али мозаик мора да се сложи.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар