Барса почела преговоре, а Реал офанзиву!

Где ће Нејмар? Богата понуда Реал Мадрида за Нејмара.  Реал кренуо по Нејмара - 130. 000. 000 евра плус Бејл или Хамес! Бразилац не жели да се врати у ПСЖ. И Барса у игри!

Фудбал 20.06.2019 | 15:42
Барса почела преговоре, а Реал офанзиву!
Мадридски Реал понудио је 130 милиона евра Пари Сен Жермену за трансфер бразилског фудбалера Нејмара, али и једног од играча између Герета Бејла и Џејмса Родригеза, преноси Мундо Депортиво.

У тренутку када се спекулише да је Барселоне већ почела преговоре са ПСЖ-ом око повратка Нејмара на Ноу Камп, Реал се умешао у читаву причу и направио конкретан корак.

Нејмар је велика жеља првог човека краљевског клуба Флорентина Переза, који је и 2013. године хтео Бразилца, био близу трансфера из Сантоса, али је на крају завршио у Барселони.

Реал би Нејмара учинио најплаћенијим играчем тима са 30 милиона евра по сезони, што је шест милиона мање него што има у Паризу, али би испунио жељу да се врати у Шпанију.

Да је известан одлазак 27-годишњег нападача из ПСЖ-а говоре и речи председника клуба Насера Ал Калифија да је на "звездама одговорност и да нико није недодирљив осим Килијана Мбапеа" и директно послао поруку шпанским великанима да је Нејмар досупан.

Проблем за Реал и Барселону је што "свеци" траже приближан износ као 2017. године када су Нејмара платили рекордних 222 милиона евра.

Већ смо писали да Барселона разматра све могуће опције да доведе Нејмара, али како пише данас Мундо Депортиво, Каталонци су добили љуту конкуренцију. Наравно, у питању је Реал Мадрид. И то по писању овог листа Реал је већ послао понуду на праг Парижана и нуди 130.000.000 евра за Нејмара, уз додатак једног играча. Герета Бејла или Хамеса Родригеза.

Флорентино Перез, председник Реала, увек је имао посебно приврженост Нејмару ког је пробао да доведе још 2013. године. Памти Флорентино како му га је Барса отела испред носа и сада ће, према писању каталонског медија, па зато треба све узети с малом дозом резерве - урадити све да га доведе у своје редове.

Дакле, Реал је понудио 130.000.000 плус једног од својих играча, а то би био или Бејл или Хамес (који је у исто време близу преласка у Наполи). ПСЖ тражи 300.000.000.

Зинедин Зидан је више распложен да појача везни ред са Полом Погбом, али Флорентино верује да би Нејмармогао да буде стратешко појачање за Мадриђане, не само на спортском нивоу, него наравно и у маркетиншком. Иако је Реал после одласка Кристијана Роналда сада довео Едена Азара, Перез сматра да му је потребан играч који може да буде гласнији на маркетинг тржишту.
Поред Лионела Месија и КристијанаРоналда, Нејмар је тај. И зато је Перез реаговао брзо и послао понуду ПСЖ-у, није часио часа.

Наравно, шанса Реала је овде и то што Барселона има познато лоше односе са ПСЖ-ом.

Реал би дао плату Нејмару у рангу од 30.000.000 евра што јесте мало мање од 36.000.000 колико Бразилац има у редовима Светаца.

"Никада није био срећан у Паризу", пише каталонски Спорт о статусу Нејмара у Пари Сен Жермену. Идила у главном граду Француске трајала је само неколико седмица.

Толико му је било потребно да схвати да неће бити задовољан у ПСЖ-у. Сада шпански медији брује - Реал или Барса. Све су шансе да ћемо га поново гледати у Примери. Само, у ком дресу? Насер Ал Келаифи је јавно изразио незадовољство играма и пре свега понашањем Нејмара и показао му пут ка вратима.

Написали смо адуте Реала. А шта има Барса у рукама?

Барса такође има играче које може да убаци у једначину. Ту је пре свега Филипе Кутињо, док је УсманДембеле испао из приче после састанка где је одлучено да он није на продају. Пре ће бити да је опција ИванРакитић кога је ПСЖ и раније хтео да доведе.

Нејмар је на талону. Реал и Барса у игри. Биће ту свега и свачега. Делује да је ово само почетак. Иако се Нејмар није баш превише наиграо врхунског фудбала у ПСЖ-у, иако је имао много повреда, иако има проблема и у приватном животу, као и на судовима, и даље је веома скупа и тражена роба.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар