Власт БиХ: Спушта ли Додик лопту?

Додик је изјавио да је спреман имплементирати све написано у документу у којем су раније он као лидер Савеза независних социјелдмеократа (СНСД), те предсједници Странке демократске акције (СДА) и Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) БиХ Бакир Изетбеговић и Драган Човић расподијелили позиције у Савјета министара.

Босна и Херцеговина 19.06.2019 | 20:50
Власт БиХ: Спушта ли Додик лопту?
Говорећи о европском путу БиХ, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик је оцијенио да су све акције сада усмјерене на његово заустављање, напомињући да су из Европске комисије нагласили потребу прије свега формирања извршне власти, додајући да то није проблем уколико нема условљавања.

Додик је рекао да је због овакве ситуације грађани трпе, а БиХ губи међународни интегритет, због чега би било боље, каже Додик, да је још у децембру формиран нови сазив Савјет министа БиХ.

– Није добро што немамо власт. Долазе важни догађаји какав је самит лидера када ће доћи око 14 предсједника држава у БиХ у оквиру иницијативе сарадње у југоисточној Европи – подвукао је Додик.

Како је закључио у изјави за медије, спреман је имплементирати све написано у документу у којем су раније он као лидер Савеза независних социјелдмеократа (СНСД), те предсједници Странке демократске акције (СДА) и Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) БиХ Бакир Изетбеговић и Драган Човић расподијелили позиције у Савјета министара.

Предсједништво Босне и Херцеговине затражиће свеобухватан документ који ће садржавати мјере везане за мигрантску кризу јер то данас нисмо добили од Савјета министара БиХ, потврдио је новинарима у Сарајеву предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик након данашње сједнице.

Он сматра да би БиХ могла иницирати скуп на којем би с представницима надлежних тијела Црне Горе и Србије могли договорити мјере за спречавање уласка илегалних миграната у БиХ, односно договорити мјере прије свега због трговине и наплаћивања за прелазак тих људи преко границе што се сматра једним од основних проблема.

– То би била ефикаснија мјера него било какво ангажовање припадника Оружаних снага БиХ. Сви знају гдје мигранти пролазе, али нема акције у том смислу стога су нам потребне ефективне мјере. Очекујемо од Савјет министара да ће предложити такве мјере. Зато ништа још у вези с тим нисмо закључили – додао је Додик.

(Агенције)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Реалност

19.06.2019 18:57

Федералци само сутили и цекали...доде маца на вратанца

ОДГОВОРИТЕ
Name

цар

19.06.2019 19:20

Додо је цар. У држави као да само он постоји од политичара, једноставно све је засјенио. Састао се са папом, Орбаном, Путином, Ердоганом, вођством ЕУ, Колиндом, Лајчаком, Вучићем ... Остали само прате и лају на њега кроз медијска саопштења

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

19.06.2019 21:07

........казу да се пас луталица највисе нагледа...на крају га сви сутну ногом....

Name

Ре

19.06.2019 21:20

наравно. Он је предсједавајуви БиХ и своју земљу треба да представља. Лихепо је и сто се брине да се сто прије формира власт, да БиХ мозе кренути напријед.

Name

075

20.06.2019 07:21

Милораде, буди принципијелан бар пар дана! Прије два дана шепуриш се као паун и говориш "нема границе између Срба", када оно јучер зовеш ЕУ граничну полицију Фронтеx да чува границе БиХ, тражиш координацију свих "полицијских" агенција у БиХ, етц.!

Name

за ЦАРА

20.06.2019 10:49

Нека га код вас у васем ентитету и нек се за вас залазе нама његово залагање нетреба. Одкако се он залазе за вас све фирме пропадосе.

Name

дупла с лимуном

19.06.2019 19:33

Који је ово превртанер и муљатор па то је невјероватно, из масе некакве приче рецимо издвајам Додигову забринутост за пад угледа БиХ у Европи и свијету, па ти си Баја ко до јучер уопште негирао БиХ као државу а данас си забринут за њен углед, оваква политика не постоји нигдје, кажу сви смо исти, нисмо, Баја је убједљиво посебан случај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

20.06.2019 07:16

Ако пратиш његове изјаве он Дејтонску БиХ ,није никада негирао,само се залаже да се по дејтону и уставу БиХ све ради а не по вољи некаквих пристрастних странаца,

Name

Цццц

19.06.2019 20:20

Незнам шта је овдје Додик рекао ново у односу што понавља од завршетка избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

20.06.2019 04:12

Лицност која све обецава и порице не заслузује предсједника мање мјесне заједнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

20.06.2019 14:00

Пригрмило му за апсолутну власт. Зао ми Бакира и Комсица. Ваља издрзати Додика наредне 3 године. Уствари, није ми их нимало зао. Дабогда сто прије формирали власт. Да се народ бјезанијом у сто вецем броју спаси од 3 године апсолутног узаса који слиједи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Агата

20.06.2019 14:59

Ма за коју Дејт. БиХ се залазе... Муља само. Дејтон казе да је Уставни суд светиња а он га не пистује. Да је реда... Ех ал бице аБд

ОДГОВОРИТЕ