"Србији треба визија тениса на државном врху!"

"Да бисмо неговали тенис, и да бисмо се радовали дугогодишњим константним успесима у будућности, морамо систематски да подесимо неке ствари, да се успостави нова структура. Сматрам да то морамо да урадимо", поручио најбољи играч света.

Тенис 19.06.2019 | 22:45
"Србији треба визија тениса на државном врху!"
Новак Ђоковић најбоље зна колико је потребно рада, труда и одрицања да би се дошло на врх. А сви остали одлично знају колико је успеха и радости донео Новак Ђоковић Србији.

Његовим стопама кренули су и неки млађи и истрајни су да направе добре резултате. После сјајне ере Ђоковића, која на срећу свих још увек траје, Јанка Типсаревића, некада осмог играча света, Виктора Троицког и ненада Зимоњића, који је био први на свету у дублу, стигли су Ласло Ђере, Филип Крајиновић, Душан Лајовић, Миомир Кецмановић...

"Искористио бих прилику да честитам Ђереу, Лајовићу, Кецмановићу и Крајиновићу на изванредним резултатима. Стварно су ме одушевили у последњих годину дана. Неки од њих су се већ пробили у 30-40 на свету, труди се и Виктор Троицки, и Јанко Типсаревић да се врати. Имали смо први пут ове године четворицу тенисера у трећем колу Ролан Гаросу. Надам се само да ћемо систематски моћи то да испратимо", поручио је најбољи тенисер света Новак Ђоковић окупљеним новинарима после тренинга на тениској академији Типсаревић у Београду.

Новак је јасно поручио да је неопходно направити важне кораке, системске, за будућност тениса у Србији.

"ЈАНКО ЈЕ МОЈ ИДОЛ"

Разговор о озбиљним темама, Ђоковић је прекинуо насмејавши све присутне новинаре.

"Јанко ми је изашао у сусрет, дао ми је да бесплатно користим термине на његовој тениској академији, а за узврат ја се сликам и дајем аутограме. Рекламирам га, он је мој идол, само да ми да да бесплатно тренирам до краја недеље код њега", нашалио се Ђоковић.

"Тренутно се сви ти успеси базирају на појединачним каријерама, индивуалним иницијативама, на породицама, академијама и клубовима... као што је ова Јанка Типсаревића, која одлично ради, и то је јако позитивно. Али да бисмо неговали тенис, и да бисмо се радовали дугогодишњим константним успесима у будућности морамо систематски да подесимо неке ствари, да се успостави нова структура, нова визија тениса на државном нивоу. Сматрам да то можемо да урадимо. Да морамо", нагласио је Ђоковић.

"Колико ће дуго трајати успеси свих нас, заиста не знам... Мораћемо да подвучемо црту са каријерама, надамо се не још годинама, али сада је тренутак да се све то искористи", навео је најбољи српски тенисер свих времена.

Ђоковић је детаљно објаснио одакле би све то требало да крене.

"Пре националног тениског центра потребно је да се удруже све снаге, дакле институције, државне и приватне, које имају утицај, моћ и успех иза себе у тенису у нашој земљи, али не само тренутно него историјски. Сви морамо да седнемо и осмислимо, а онда и да конструишемо систем који би био дугогодишњи, али и самоодржавајући".

Он је нагласио да то не може да уради појединац.

"Не може један човек то све да промени. Знам да имам подршку и утицај у светском тенису, а поготово овде код нас, али не могу то сам да променим на државном нивоу. Потребно је да сви заједно седнемо. Започели смо већ неке разговоре ми играчи међусобно - Јанко, Виктор, Зики и млађи - да покренемо неке иницијативе, што индивидуално што колективно, што је и логично, да се састанемо са људима из Тениског савеза Србије и државног врха, па да се надамо да ће из тога изаћи неко дугогодишње успешно решење", навео је Ђоковић, који је и председник Удружења професионалних тенисера.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар