Терзић о прелазном року...

Већ смо зарадили 7. 000. 000 евра, долазе четворица играча! Генерални директор Звезде о позицијама на којима су потребна појачања. . .

Фудбал 19.06.2019 | 23:00
Терзић о прелазном року...
Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић најавио је бројне активности у наредна четири дана.

„Имамо велики фонд играча, али увек демантујемо сами себе. Екипи је увек потребна свежа крв. У наредна три или четири дана довешећмо три играча са којима смо дуго у разговору. Ради се о голману, левом беку, задњем везном и шпицу... Не говорим никад о именима. Али то су позиције за који нам је потребна свежа крв и где постоји могућност да нас неки играчи напусте“, рекао је Звездан Терзић извештачима у Аустрији.
Дешифровање изјаве одговорног човека са Маракане значи следеће. Црвени тепих на Маракани је спреман за португалског нападача Томанеа, голмана Васиљевића из Радника, египатског левог бека Хафеза и Шпанца Кањаса, задњег везног из ПАОК-а.

Што се тиче понуда за остале играче, Терзић тврди да је најтраженији Милан Павков.

„За Павкова има озбиљног интересовања. Дошао је мали Крстовић, као замена за Јовељића. Међутим, ми не смемо да чекамо реализацију трансфера“.

Праксу устанловљену лета 2017. године Црвена звезда је испоштовала и овог лета. Тада су продата браћа Илић у Манчестер Сити за 5.500.000 евра, прошлог лета је новац зарађен одласцима Рачића у Валенсију и Аџића у Андерлехт. Овог лета куглица је пала на Дејана Јовељића.

„Овог лета смо већ инкасирали 7.000.000 евра. Зарадили смо 4.000.000 од Јовељића, за Алексу Терзића смо узели 1.700.000 евра. Ту је и тренинг компензација за Луку Јовића у износу од  1.800.000 евра. То је доказ да препознајемо тржиште. Ми смо ти који доносимо одлуке (Милојевић, Мркела и Терзић прим.аут), ми смо ти који пратимо тржиште. Реалност Црвене звезде је таква. Оспособили смо се да можемо сами да издржавамо клуб, да не будемо на терету држави и порезницима. Финансијски смо стабилизовани. И ту је проблем, што не можемо дугорочно да размишљамо. Циљ Звезде је да будемо стално шампиони и играмо у Европи“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар