Ренфро напустио Партизан! Била ми је част!

Американац након завршетка плеј-офа српске лиге потписао за руски клуб. Порука за црно-беле.

Кошарка 19.06.2019 | 17:17
Ренфро напустио Партизан! Била ми је част!
Растанак са Партизаном: Ренфро потписао за Зенит! Одлазак искусног плејмејкера из Хумске.

Екипа Зенита из Санкт Петербурга показала је интересовање за Алекса Ренфроа пред финиш српског кошаркашког шампионата, и одмах по завршетку финалне серије Суперлиге, кошаркаш Партизана и званично је напустио клуб.

Руски клуб није објавио на колико је договорена сарадња, али је искусном Американцу пожелео добродошлицу.

Ренфро (33 године, 191 центиметар) у редове Партизана стигао је пред Нову годину и са црно-белима је освојио Куп Радивоја Кораћа. Он је изабран и за најкориснијег играча тог турнира.

Преко Тwиттер налога је послао поруку: "Хвала свима у Партизану на шанси и љубави коју сте показали, мени и мојој породици! Подршка је била невероватна и веома сам захвалан свима! Волим што сам носио црно-беле боје!".

У протеклој сезони у АБА лиги просечно је бележио 8,2 поена, 3,7 скокова и 5,5 асистенција.

Ренфро је током каријере променио чак 14 клубова, а између осталих наступао је и за Манресу, Загреб, Галатасарај, Барселону, Бајерн, Албу, Басконију, Јенисеј и Ваљадолид.

Осим америчког, поседује и држављанство Босне и Херцеговине и за ту државу је наступао на Еуробаскету 2015. године.

Растанак у Хумској, на разочарање присталица Парног ваљка, а извесно и водећих људи Партизана. Искусни амерички плејмејкер Алекс Ренфро потписао је једногодишњи уговор са руским Зенитом.

У клубу из Санкт Петербурга такође нису крили задовољство ангажовањем играча који је у потпуности адаптиран на услове у европској кошарци.

"Надамо се да ће Алексово искуство, одлично познавање европске кошарке и његови играчки квалитети помоћи нашем тиму. Играјући за Партизан прошле сезоне, Ренфро је у кратком временском периоду показао да је у стању да испуни улогу једног од кључих играча тима", поручио је генерални директор Зенита Александар Церковного.

Ренфро има 33 године, а читаву каријеру провео је на Старом континенту, пошто није драфтован 2009. године. Кренуо је из Риге, па играо за Загреб, Бриндиси, Ваљадолид, Бамберг, Басконију, Албу, Бајерн Барселону, Галатасарај, Манресу и коначно Партизан.

Зенит имао озбиљне амбиције у наредној сезини и један је од најозбиљнијих кандидата за добијање специјалне позивинице Евролиге у наредној сезони.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар