Скадар: Запаљен изборни материјал

У албанском граду Скадру атмосфера пуна тензија након што је синоћ подметнут пожар у просторијама школе у којој се налазио изборни материјал за локалне изборе.

Свијет 19.06.2019 | 14:56
Скадар: Запаљен изборни материјал
Требало је да се избори одрже 30. јуна, али их је албански председник Илир Мета одложио због актуелне политичке ситуације, преноси портал а1он.

И поред тога што је албански председник Илир Мета поништио указ о одржавању локалних избора у тој земљи 30. јуна, албански премијер Еди Рама је наставио предизборну кампању, обечавајући грађанима да заказане изборе нико не може да одложи.

Централна изборна комисија у Албанији започела је да доставља изборни материјал у општинама, међутим, синоћ је у Скадру запаљен објекат у коме је био смештен изборни материјал који је целосно изгорео, а изазвана је и материјална штета на згради школе.

Такође дошло је до сукоба између полиције и грађана који су блокирали интервенцију ватрогасне јединице.

У граду Тропоја украден је и бачен изборни материјал, а такође је избио сукоб између полиције и приврженика опозиционе Демократске партије у местима Билишта, Бурел, Каваја, као и у Камза где је повређен један полицајац.

Након захтева градоначелника из опозиционе Демократске партије, да се ослободе просторије које су одређена као гласачка места, као и просторије у којима је смештен изборни материја, албанска је полиција донела одлуку о обезбеђивању тих локација.

У албанском парламенту сутра по хитном поступку ће бити усвојен Закон који предвиђа пресуду и забрану напуштања земље у трајању од пет до 10 година за сваког ко буде починио изборно кривично дело.

Ово је данас најавио премијер Еди Рама, као упозорење за опозицију и њене симпатизере који су већ напали просторије где је смештена изборна комисија и где се налази изборни материјал.

Предлог овог закона је припремљен и сутра ће бити изгласан у парламенту. Свако ко буде починио изборни криминал биће осуђен и биће му забрањено да напусти земљу од пет до десет година“, истакао је Рама.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мафијаска власт као и код нас

19.06.2019 15:52

Гласацки матwријал је и онако фарса.

ОДГОВОРИТЕ