Ферагет: Вјерује у рад тужилаштва

Ифет Ферагет, адвокат привредника Нермина Алешевића који је један од осумњичених у афери "Поткивање", рекао је у разговору за Клиx да има повјерење у Тужилаштво БиХ све док се не увјери у супротно.

Босна и Херцеговина 19.06.2019 | 14:25
Ферагет: Вјерује у рад тужилаштва
"У конкретном предмету истраге, провођењем истражних радњи, прикупљени су докази и донесена је наредба о провођењу истраге којом су обухваћени осумњичени Марко Панџа и Нермин Алешевић због постојања основа сумње да су починили кривично дјело из чланка 217. Кривичног закона Босне и Херцеговине (примање дара или других облика користи) и 218. Кривичног закона Босне и Херцеговине (давање дара и других облика користи), а осумњичени Алешевић и за кривично дјело неовлаштеног прислушкивања и тонског снимања из чланка 155. Кривичног закона Републике Српске", саопштено је данас из Тужилаштва БиХ.

Алешевић није желио давати никакве коментаре везане за овај предмет истичући да овлаштење за медијско иступање има његов адвокат Ифет Ферагет.

На питање портала Клиx.ба због чега се Алешевић сумњичи и за кршење Кривичног закона РС, Ферагет је одговорио да Суд Босне и Херцеговине може судити и за кривична дјела из ентитетских кривичних закона.

"Спровешће се истрага па ћемо након ње сазнати све детаље почевши од тога због чега су ови људи осумњичени, да ли су требале бити осумњичене још неке особе, зашто нису и тако даље. Сад је још увијек рано говорити о томе", рекао је Ферагет.

Нермин Алешевић раније је, како преноси Клиx, затражио имунитет од Тужилаштва Босне и Херцеговине, а Ферагет објашњава да је то значајно питање, посебно уколико се узме у обзир ранији притисак међународне заједнице да се измијени Кривични закон БиХ и да се уведе та одредба која је БиХ веома потребна због борбе против организованог криминала.

"Сад ћемо видјети какве су користи од те законске измјене на једном практичном примјеру", казао је Ферагет објашњавајући да наредба о спровођењу истраге не значи да Алешевић није добио имунитет јер се имунитет и даје осумњиченој особи.

"Сада слиједи истрага. Ја често кажем да смо на предметима Мемић и Драгичевић видјели како не треба водити истрагу. Надам се да ће у овом случају истрага бити вођена како треба па да сазнамо шта се стварно десило. Не постоји некаква генерална формула истраге и истрагу увијек усмјеравају околности случаја", казао је Ферагет порталу Клиx. 

(БН)



Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мирко

19.06.2019 14:22

Ифете ви као професионални адвокат морате рећи да вјерујете тужилаштву, али сам сигуран да ви као и ми обични људи невјерујемо ни 1%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

19.06.2019 14:48

Нема ту тужилаштва све је корумпирано

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б. Бабић

19.06.2019 14:49

А кривично дјело трговина утицајем из чл 321. КЗ РС?

ОДГОВОРИТЕ