ЕП до 21: Лоши Хрвати, Румуни лако до три бода!

Млада румунска репрезентација декласирала Хрватску.  

Фудбал 19.06.2019 | 14:07
ЕП до 21: Лоши Хрвати, Румуни лако до три бода!
Млада репрезентације Румуније, која је у квалификационој групи за пласман на ЕУРО била заједно са бх. селекцијом те без пораза у десет кола стигла до завршног турнира, савладала је данас Хрватску резултатом 4:1 у првом мечу групе Ц. 

Првом поготку гледаоци на стадиону "Серавале" у Сан Марину, њих око четири хиљаде, посвједочили су у 11. минуту, када је Георге Пушкаш, најбољи стријелац младе румунске селекције, валоризовао досуђени једанаестерац након играња руком Филипа Бенковића.

У овој ситуацији посла је било и за судије у контролној соби, који су сугерисали главном судији Бобију Мадену да "има елемената" да се покаже на бијелу тачку. Након што је и сам прегледао снимак, Шкот је то и учинио, а Пушкаш је изашао као побједник из дуела са Посавецом.

Нису се хрватски репрезентатици опоравили од овог шока, а услиједио је нови. У 14. минуту послије јако лоше реакције поменутог Посавеца, који је споро и неодлучно кренуо на једну "ничију" лопту, вођство је удвостручио Јанис Хаџи, син легенде румунског фудбала Георга Хаџија.

Треба, свакако, додати и то да је у тим тренуцима Студен морао да посегне за првом измјеном јер због повреде меч није могао да настави Јосип Брекало, стријелац седам голова у квалификацијама, па је умјесто на њега на терен послат Домагој Брадарић.

У таквој ситуацији на терену Хрвати вјероватно ни сами нису очекивали да ће врло брзо смањити заостатак, али се то десило у 18. минуту, када су Румуни на средини терена изгубили лопту која је дошла до посјед Николе Влашића који ударцем са дистанце након соло-продора матира Радуа.

Резултат 2:1 на снази је био и кад су играчи двије селекције отишли у свлачионицу на петнаестоминутни одмор, иако је лако могло да буде другачије. Наиме, два минута послије првог, члан московског ЦСКА на позајмици из Евертона могао је да постигне и свој други гол на мечу, али је Раду, који брани боје Ђенове, успио да овог пута избаци лопту у корнер, док је у посљедњем од укупно четири минута судијске надокнаде прилику да крунише један контранапад имао Иван Андреи, али није погодио мету.

Што није успио Хаџи у 54. минуту, када је погодио пречку из слободног ударца, јесте Тудор Балута тринаест минута касније након "помрачења свијести" Борне Сосе. Лијеви бек хрватског тима, у жељи да упути пас ка свом саиграчу, предао је лопту Балути директно у ноге на ивици казненог простора, а румунски фудбалер није "одбио поклон" који му је изненада уручен – дриблингом се ослободио чувара Филипа Бенковића и веома добрим ударцем "поцијепао" мрежу хрватског гола.

Румунски национални тим дотукао је Хрвате у надокнади времена, када је Петре побјегао одбрани. И у овој ситуацији, као и код пенала, ВАР је донио коначну одлуку – провјерало се да ли се румунски фудбалер налазио у офсајду, али је снимак показао да је гол регуларан.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар