СЛ: Хрвати сигурни, Канада добила Мађарску!

Почела Светска лига у Београду, Хрвати убедљиви.  Завршни турнир Светске лиге почео је данас у Београду. Хрватска, противник Србије у групи, била је убедљива против Казахстана.  Ватерполисти Канаде приредили огромно изненађење већ у 1. колу завршног турнира Светске лиге у Београду.  

Остали спортови 18.06.2019 | 17:34
СЛ: Хрвати сигурни, Канада добила Мађарску!
Што би неки рекли "данас сви играју ватерполо"...

Ватерполо репрезентација Канаде победила је Мађарску 10:9 (3:1, 2:3, 4:3, 1:2) у 1. колу Групе А завршног турнира Светске лиге у ватерполу.

Наравно, Мађарска има прилику за поправни, али је ово заиста велико изненађење.

Канађани су повели 2:0, потом чак 5:1(!), да би се Мађари тргли и смањили на 5:4. Канађани су потом поново направили солидну разлику (7:4), да би пред крај меча Мађари успели да изједнаће на 9:9. Ипак, Канађани су реализовали напад са играчем више, а Мађари потом нису организовали напад за изједначење.

У овој групи играју и Шпанија и Јапан.

Ватерполисти Хрватске декласирали су Казахстан 20:4 (5:2, 6:0, 3:0, 6:2) у 1. колу такмичења по групама Светске лиге, чији је домаћин Београд.

Победник овог турнира избориће наступ на Олимпијским играма у Токију 2020. године.

Најефикаснији играч утакмице био је  Анте Вукичевић који је дао 4 гола, исто колико и Казахстан за цео меч.

У Групи Б данас играју и домаћин турнира Србија, против Аустралије (почетак је у 21 час). У Групи А састају се Мађарска - Канада (15.45 сати) и Јапан - Шпанија (19.15).

У среду увече биће одигран дерби Србија - Хрватска, а у последњем колу у групи, у четвртак, Србија ће се састати са Казахстаном. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар