Састанак у Ријаду: Ојачати сарадњу

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак разговарао је у Ријаду са директором Дирекције за спољну трговину у Министарству трговине и инвестиција Краљевине Саудијске Арабије Абдулрахманом Ахмадом Алхарбијем.  Главне теме разговора биле су могућност развоја економске сарадње БиХ и Краљевине Саудијске Арабије, те потенцијалне нове инвестиције у БиХ.  

Босна и Херцеговина 18.06.2019 | 16:53
Састанак у Ријаду: Ојачати сарадњу
Састанак је одржан у склопу тродневне посјете делегације Министарства иностраних послова БиХ Краљевини Саудијској Арабији, коју предводи министар Црнадак. 

Заједнички је констатовано да су пољопривреда, туризам и индустрија приоритети у сарадњи двије земље. Такође је договорено да надлежне институције БиХ и Краљевине Саудијске Арабије у области трговине, економије и инвестиција интензивирају заједничке активности, како би у наредном периоду био остварен бољи резултат.



Директор Дирекције за спољну трговину у Министарству трговине и инвестиција Краљевине Саудијске Арабије истакао је да постоји интерес за улагање у БиХ. Он је нагласио да је у току рад експертског тима на анализи стања у области пољопривреде, те да ће у наредном периоду делегација те Дирекције и Министарства посјетити БиХ.

Делегација МИП БиХ посјетила је данас и Национални музеј Краљевине Саудијске Арабије. Посјета се наставља сутра састанком са министром иностраних послова Краљевине Саудијске Арабије Ибрахимом Абдулазизом ел Асафом и посјетом саудијском Дипломатском институту.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Перо

18.06.2019 15:51

Опет троши наше паре на путовања, а корист нула!

ОДГОВОРИТЕ