Талентовани Бразилац у Реалу, то ће тешко да омане!

Родриго званично представљен на Сантјаго Бернабеуу.

Фудбал 18.06.2019 | 21:22
Талентовани Бразилац у Реалу, то ће тешко да омане!
Шта ради Реал, само представља појачања редом. А данас је на ред стигао суперталентовани Бразилац Родриго који је у редове Мадриђана стигао за 45.000.000 евра из Сантоса и потписао је уговор до 2025. године што показује да Краљевски клуб има јасне жеље са њим.

Родриго има 18 година, па је сада поново у истој екипи са Винисијусом Жуниором са којим је играо у млађим категоријама репрезентације Бразила. Рекао би неко - талентовани Бразилац у Реалу, то не може да омане.

На стадиону Сантјаго Бернабеу, све свечано, опет. Сликање с Флорентином Перезом, потписивање уговора, видео са његовим најбољим потезима, а ту је и Родригова мама да присуствује највећем моменту у животу њеног сина.

Први је реч имао Флорентино.

"Родриго је посебан таленат који ће сада имати нове изазове на највишем нивоу. Време је да се изборимо са новим временом тако што ћемо бити лојални филозофији која нас је најправила најтрофејнијим клубом. А то је довођење младих играча који могу да обележе еру у Реалу. Сањао је о овом моменту откако је почео да игра фудбал. Ради се о звезди у успону бразилског фудбала", рекао је Перез.

Потом је реч добио Родриго.

"Желим да се захвалим Богу на свему што је урадио за мене, моју породицу. Хвала председнику што је дао поверење мом раду. Надам се да ћу многима пружити уживање док будем играо у Реалу. Напред Реал", рекао је Родриго.

Уследило је фотографисање са дресом, потом је отишао до свлачионице, а онда и изашао на терен Сантјаго Бернабеуа. Исти протокол који су имали и Лука Јовић и Еден Азар.

Нахвалио је Родрига још један Бразилац који је стекао статус легенде у Реалу - Роберто Карлос.

"Брзина, умеће, уживање на терену, врло слично Винисијусу који се брзо прилагодио Реалу", рекао је Карлос.

Родриго је имао откупну клаузулу од 50.000.000 евра, али је Реал успео да га добије за 45.000.000 евра. Од те суме ће Сантосу припасти 40.000.000, с обзиром да је 80 одсто уговора било у њиховом власништву. Преосталих 5.000.000 евра су поделили породица и менаџери. Реал ће Сантосу одмах уплатити 20.000.000 евра, а другу половину у ратама.

Родриго игра као лево крило и многи у њему виде Нејмаровог наследника. Не само због истог клуба у којем су обојица експлодирали, већ и због стила игре. Реал је желео да упари Родрига и Винисијуса и у томе је успео тако што је укупно потрошио 90.000.000 евра.

А да не кажемо колико је драго Реалу што га је "мазнуо" Барселони испред носа.



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар