Милош Вазура о прелазном року...

Крила и нападач биће странци, долазе леви бек и штопер, Пантић остаје! „Шћекића и Закарића траже турски, а Николића клубови из Саудијске Арабије“, открива генерални директор Партизана и објашњава због чега је пласман у Лигу Европе постављен као приоритет.

Фудбал 18.06.2019 | 22:30
Милош Вазура о прелазном року...
Идеја Партизанових челника је јасна: продаја тројице играча гарантује финансијски мир макар годину дана. Пикирани су за трансфере у иностранство Страхиња Павловић, Рикардо Гомеш и СветозарМарковић. Хоће ли баш тим редом да се отисну преко границе нико не може да тврди, али из Хумске 1 поручују да ће градацијски баш тако да се креће висина обештећења.

Највише новца црно-бели очекују од већ договореног посла са Јувентусом и преласка Павловића у Торино (са бонусима око 7.000.000 евра), потом од одласка првог стрелца тима у арапски свет (траже око 5.000.000 евра) и продаје другог штопера било италијанском, било грчком клубу за око 2.000.000 евра. Чак се надају да би могли да пребаце очекивања.

„За сву тројицу набројаних играча постоји велико интересовање. Не и званичне понуде. Углавном, преговарамо и нису у питању само поменути клубови, јер зову са свих крајева света. Плус, цене су веће него што се помињу у медијима. Конкренто, у случају Рикарда, реч је о више од 4.000.000 евра. Средства која будемо добили од тих трансфера ће омогућити Партизану лакши живот, мирнију сезону, али део ћемо морати одмах да инвестирамо у доласке нових играча, пошто желимо да се пробијемо у групну фазу Лиге Европе“, подвлачи Милош Вазура, генерални директор Парног ваљка.

Први оперативац клуба појаснио је навијачима да тај новац, кад стигне на Топчидерско брдо, неће бити строваљен у бунар, нити да би требало да се очекују  милионски трансфер као у случају Сејдубе Суме, већ би се на довођење странаца користио опробан рецепт.

„Идеја је да се у офанзивном делу тима појачамо фудбалерима из иностранства. У питању су крила, нападачи и један централно везни играч, офанзивних карактеристика. Покушаћемо да изаберемо играче као што је био случај са Леонардом, Евертоном, Тавамбом или Рикардом. Да буду такви погоци, да нас не оптерете много у економском смислу, да не плаћамо обештећење, а да касније можемо да их уновчимо“.

Наравно, ангажманима Перише Пешукића, Игора Вујачића, Доминика Динге и Александра Лутовцапрелазни рок се тек завртео.

„Што се тиче одбране, требало би да стигну још један леви бек и још један штопер. Не бих о именима, разумите ме, јер смо у једном тренутку помислили да је све решено са Дингом, па се процес отегао две седмице, све док Руси нису дали пристанак“.

Кад је о одласцима реч, нико још није напустио клуб.

„Има интересовања за наше играче. Не само за малопре поменуте. На пример, Александра Шћекића и Горана Закарића траже турски, а Немању Николића клубови из Саудијске Арабије. Све радимо у договору са стручним штабом, како Саво Милошевић и његови сарадници процене, тако ће и бити“.

Многе је изненадило сазнање да Марк Валијенте има дозволу да оде. У којој форми: продаја или споразумни раскид?

„Ако буде одлазио, то ће бити трансфер. Марк је добар играч, фин човек, али има и добре услове у Партизану. С друге стране, пожељно је да у одбрани имамо углавном играче са српским пасошем, како бисмо за офанзивни део тима ослободили место странцима. Под условом да ништа не нађе, остаће Валијенте, нема никаквих проблема. Баш као што није проблем што се на прозивци појавио списак од 39 имена, биће скраћен до поласка на Златибор“.

Помиње се да је одлазак на планину, наводно, прологиран због изостанка финансијских средстава?

„Нетачно. Плате у Партизану су редовне. А једини разлог што се иде касније од планираног дао је тренер, објашњавајући да жели да има на располагању комплетну екипу“.

Пре три сезоне, кад се на њеном почетку испалио од Заглебја, Милош Вазура је јавно поручио да клупски није приоритет Европа, већ освајање титуле, која је на крају завршила у Хумској. Затим је лета 2017. објавио да је план презимљавање у Лиги Европе и то се десило, на уштрб шампионског пехара. Прошлог лета ништа није говорио у амбицијама. А сад?

„Топ идеја је да се опет домогнемо групне фазе УЕФА такмичења. Највећи разлог је тај што смо пројектиовани носиоци до краја квалификација, па кад се већ та шанса нуди, зашто да је не искористимо? Наравно, покушаћемо, као велики клуб, да вратимо титулу и пети пут узастопно узмемо куп, али Европа је приоритет“.

Ривал Партизана у другом колу знаће се сутра. Црно-бели не бирају ривала у спортском смислу, али...

„За последње две године суочили смо се са два ривала из Црне Горе (Будућност и Рудар), те једним из Албаније (Скендербег). Ти мечеви су у организационом смислу захтевни, доста је тензије и сматрам да нам не би погодовали у оваквом тренутку. А спортски – нека буде што лакше, да може да се прође“, закључио је Милош Вазура, генерални директор Партизана.

ПАНТИЋ ЖЕЛИ ДА ОСТАНЕ

Истекла је друга позајмица Данила Пантића из Челсија, међутим, у Партизану су уверени да би са освајачем Лиге Европе могли да договоре још један потпис младог репрезентативца.

„Кључна ствар – Дача жели да остане. Наравно, хоћемо и ми. Преговори се развијају у добром правцу“, уверава Вазура.

ШКОЛА РАДИ ДОБРО, ПОГЛЕДАЈТЕ КОГА СВЕ ИЗБАЦУЈЕ

Део јавности замера годинама челницима Партизана на пословању, посебно у смислу Омладинске школе, колају приче да је урушена, да није као што је некад била, а онда се појави Страхиња Павловићи сви остану без текста.

„И не само Страхиња. Ту је и Лазар Павловић, показао је огроман потенцијал, па Света Марковић, Филип Стевановић, Армин Ђерлек је већ годину и по у првом тиму... Ради се озбиљно у школи, праве се сјајни играчи и то је показатељ да на том плану функционишемо добро, а да се само у медијима прави слика која не одговара стварности“, додао је Вазура појаснивши да Партизан, упкос чаршијским причама, несметано наставља сарадњу са Телеоптиком, иако су Оптичари испали у Српску лигу.

ЦУЦИН У СПАРТАКУ, КОКИР НА ЗАЈАМ

Говорио је генерални директор Партизана и младим играчима који у овом „извлачењу“ нису добили шансу у првом тиму.

„Десни бек Лука Цуцин ће, највероватније, продужити позајмицу Спартаку. На каљење у други клуб иде и Јован Кокир. Преговарамо шта ће бити са Вељком Бирманчевићем, док је Бојан Балаж отишао у ТСЦ, под условима који нам одговарају: ако буде продат у наредне три године задржавамо право на 50 одсто трансфера, а у периоду до јуна 2022. можемо било кад да га вратимо у клуб“.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар