Тринкијери: Били су кораци, била би мајсторица...!

"За ових седам-осам дана научио сам више о кошарци него за цео живот",

Кошарка 18.06.2019 | 11:14
Тринкијери: Били су кораци, била би мајсторица...!
Исцрпљујуће финале кошаркашке Суперлиге завршено је победом Црвене звезде мтс 3:1.

Били Берон донео је клубу са Малог Калемегдана пету титулу у низу и то кошем због којег је Партизан уложио жалбу, јер су му претходили кораци Американца.

Након меча, на конференцији за новинаре, тренер црно-белих говорио је о том тренутку, али је пре тога упутио честитку ривалу.

"Честитам Звезди. Добили су нас на индивидуални квалитет, али цела серија је била фантастична. Трајала је седам дана, а чинило се као 70 година".

У осврту на Беронов продор, рекао је да су његови играчи и "Гробари" заједно заслужили да Партизан одигра наредни, одлучујући меч.

"Били су кораци. Три и по корака. Била би мајсторица. Моји играчи и навијачи су је заслужили, али неће је бити. О кошарци и стварима око кошарке научио сам за ових седам-осам дана више него за цели живот", изјавио је он.

Тринкијери је додао да не жели да ставља "мете" на арбитре, као и да је потребно "више храбрости за пораз какав је његов тим доживео него за тријумф какав је изборио ривал"

"Било би лако свалити све на три судије. Ја то нећу урадити. Има пуно више од тога. Систем не ради. Погрешили су. Знају они, знамо ми, сви... Била би наша лопта са 0,5 или 0,7 на семафору. Поништи се кош. Нису свирали и шта сад ја могу да направим? Мораш бити пуно храбрији да овако изгубиш него да са овом помоћи добијеш титулу".

Италијански стручњак рекао је и да је финале било велика школа за њега, као и да "нема туге".

"Изгубили смо, али нисмо поражени. Извукли смо оно што имамо и оно што нисмо имали. Борили смо се, вратили смо се, грешили... Нешто нам је фалило, сигурно. Али, сигурно нам нису фалили муда и срце. То нам није фалило. Немојте никога индивидуално кривити, није моменат за то. Ако гледате на једну грешку, ја могу причати о задњим корацима 10 година. И знам да сам у праву".

"ДАО САМ СВЕ ЗА ОВАЈ КЛУБ"

Обратио се и навијачима.

"Гробари, нема туге. Мораш бити храбар да будеш партизановац. Они су храбри. Пуно је више покварено оно што је било у првој утакмици него вечерас".

Партизан је одмах после меча уложио жалбу у којој је указао на недосуђене кораке. Тринкијери је био упитан и шта очекује од тога.

"Очекујем боцу најбољег вина које могу да нађем. Али једна неће бити довољна", додао је он.

О искључењу у првој утакмици...

Упитан на шта мисли под тиме да је прва утакмица била "покваренија" него четврта, Тринкијери је "вратио филм" на своје искључење на старту серије.

"Ја сам искључен и судија је написао неистину, јер је снимак показао да се после прве техничке окрећем и одлазим. А, он је свирао искључење. То није моја идеја, ни мишљење, већ је то цео свет видео. И спреман сам за све, али кад неко лаже реалност, за то још нисам спреман. Морам да тренирам мало"

На питање да ли би после свега што се дешавало "имало смисла ићи у мајсторицу", шеф струке црно-белих рекао је да би се борио и у петом мечу.

"Сигурно је ту нешто труло, али шта сад? Да се предамо? Не знам. Ја се не бих предао, Не бих. Има поенте у томе".

Питање о свом останку у клубу "исекао" је и пре него што је новинар довршио реченицу, започету речима "Када сте дошли, потписали сте трогодишњи уговор".

"Није моменат за то. Ти радиш твој посао, али још ме боли, јако. Само знам једну ствар - да сам дао све што сам имао за овај клуб. Дао сам поштено и са поносом".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар