Берон донио титулу уз звук сирене - Звезда шампион!

Прекид, драма и кош у последњој секунди – Звезда одбранила титулу! Кошаркаши Црвене звезде победили су Партизан са 76:75, у четвртом мечу финала Суперлиге Србије.  Американац херој тријумфа црвено-белих! У последњем нападу је погодио за победу и титулу!

Кошарка 17.06.2019 | 20:51
Берон донио титулу уз звук сирене - Звезда шампион!
Пета у низу с Бероновим потписом! Драма, гром, прокишњавање и друга звездица за Звезду! Кошем Билија Берона у последњој секунди црвено-бели по трећи пут тукли Партизан у финалној серији.

Изабраници Милана Томића одбранили су титулу шампиона Србије кошем у последњој секунди Билија Берона.

Меч је у четвртој четвртини био прекинут на више од пола сата, пошто је гром ударио у дворану "Александар Николић", после чега се угасило више светала, и кров је кренуо да прокишњава.

Утакмица је настављена и до краја меча гледали смо драму. Били Берон је погодио на 30 секунди за предност Звезде (74:73), а потом је исту Ренфро вратио на страну црно-белих (75:74).

Звезда је имала последњи напад и Били Берон је погодио уз звук сирене за 76:75. Остаје питање да ли је Американац направио грешку у корацима и да ли је црно-белима остало времена после коша.

Најефикаснији у победничком саставу био је Били Берон са 21 поеном, Давидовац је имао 13, Оџо 12, а Човић и Риверс по осам поена.

У домаћем саставу Ренфро и Гагић постигли су по 11 поена, а Огњен Јарамаз имао је девет.

По старту меча могли смо да видимо у ком смрећу се кретати меч. За само неколико минута играчи обе екипе су испунили бонус, што је значило да нас чека доста слободних бацања.

Црвено-бели посебно су ушли у проблем с личним грешкама, пошто је Оџо добио две, а Фаје чак три.

Томић је морао да мења, Симанић и Ристић су брзо ушли на терен, међутим то није дало резултата. Звезда није могла ништа да загради и Партизан је то искористио.

Крајем прве деонице црно-бели су направили серију, а резултат после десет минута игре је био 23:16.

У другој четвртини судије су мало промениле критерујум. Пустили су да се игра кошарка и није било толико прекида. На полувреме отишло се с резултатом 42:34, а осећај је да су црно-бели могли да имају већу предности, пошто је Звезда играла веома лоше.

Изабраници Милана Томића кренули су много боље у трећој деоници и потпуно су се вратили у утакмицу. Партизан ништа није могао да погоди и резултат је био 52:52.

Почетком четврте четвртине десио се поменути инцидент с кровом у "Пиониру". Када је утакмица настављена екипе су се смењивале у вођштву. Ушло се у драму где је Берон погодио за победу.

На успореном снимку се види да је Берон вероватно направио кораке када је погодио кош уз звук сирене. Партизан је одиграо добар меч, али нису успели да изборе мајсторицу.

После још једне драме и утакмице од два и по сата, Црвена звезда мтс одбранила је титулу и пети пут у низу освојила шампионски пехар.

У десетом "вечитом" дербију ове сезоне, екипа Милана Томића славила је на паркету брисаном од кише, због крова "Пионира" који је прокишњавао након ударца грома! 

Као и у финалу Купа или у другом мечу финала, одлука је поново "пала" у последњој секунди, када је Били Берон погодио за победу и титулу! На семафору је остало 13 секунди, Андреа Тринкијери је тражио да његов тим брани напад при вођству црно-белих 75:74, а Американац је кренуо на продор и положио уз звук сирене.

Партизан - Црвена звезда мтс 75:76 (23:16, 19:18, 10:18, 23:24)

Отрчао је Берон одмах у свлачионицу, оставивши за собом судије које нису проверавале да ли је истекло време при победосносном шуту, коме је претходила недосуђена грешка у корацима Звездиног хероја.

На тај начин, окончана је још једна маратонска кошаркаша сезона, у којој је Звезда објединила домаћу и "јадранску" титулу, која ће јој донети наступ у Евролиги 2019/20. 

Такође, у најјачем такмичењу можда ће се наћи и Партизан...

Пета титула у низу за Црвену звезду! Укупно 20. титула у историји. Црвено-бели су шампиони Србије, а то су (п)остали тако што су узели меру Партизану у гостима резултатом 76:75 и са брејком дошили другу звездицу на грб. На тај начин екипа Милана Томића повезала је титуле у АБА лиги и Суперлиги. У потпуно лудој утакмици у којој је било свега и свачега, па чак и удара грома, одлучио је кош Билија Берона у последњој секунди после улаза. Остаје додуше дилема да ли је том приликом амерички плејмејкер направио грешку у корацима.

Веома успешна сезона за Звезду која је поново шампион Србије, а следеће сезоне ће играти у Евролиги. Успешна из сваког угла. Партизан мора да се задовољи освојеним Купом и полуфиналем АБА лиге.

Имали су црно-бели шансу да се одлепе, имали су у првом полувремену и 14 поена предности, али ништа то није сметало Црвеној звезди да дође до шампионске круне. Чак смо у последњој деоници имали прекид због прокишњавања изазваног наводно ударом грома.

У последњу деоницу се ушло с 52:52 и то је гарантовало много узбуђења. У последњој деоници је дошло до прекида од пола сата због убацивања ствари на паркет, али и проблема са осветљењем и прокишњавањем. Разлог - удар  грома. Веровали или не. Меч је настављен у једва регуларним условима, играло се поен за поен, тројке су погодили Пејџ и Маринковић , Лазић је задобио повреду, а Давидовац вратио тројку.

У последњи минут Партизан је ушао са два поена предности, али је Берон изједначио.  Пејџ је дао два слободна бацања, а онда је Берон дао 2+1.  Партизан је имао напад, а Ренфро  је погодио за два. На 13 секунди до краја Звезда је напала, Берон је продрадо до коша и погодио за титулу!

Прво полувреме припало је Паритзану, али црно-бели нису успели да се одвоје на разлику на коју су желели, па је Звезда успела да у другом полувремену уђе у неизвесну и егал утакмицу.

Звезда се у овој финалној серији доста  ослањала на Билија Берона, а Американац је и овај дуел отворио тројком у последњој секунди првог напада и дао позитиван моментум својој екипи. На то се надовезао и Дејан Давидовац тешком тројком па је Звезда повела с 6:0.

Партизан је на то одговорио мало бржом игром, а Ђорђе Гагић је допринео са шест поена и добрим скоком у нападу. А помоглу му је и то што је Оџо зарадио два брза фаула на почетку утакмице. Ристић је добио већу минутажу од онога што је навикао и то је била шанса за центре Партизана да одиграју боље, а то су и Гагић и Никола Јанковић користили. Надовезали су се Јарамаз и Николић са поенима и црно-бели су повели 18:11, али је Риверс то пресекао тројком.

Генерално гледано, Партизан је био тај који је имао иницијативу у првом полувремену, добром игром Величковића је успео до прве двоцифрене разлике у току друге деонице, чак је успео да исправи и неуспело закуцавање Пејџа, потом и да погоди за 36:22.

Огњен Добрић се нашао у тиму упркос  прогнозама, мада га у првих 20 минута није хтео шут за три. Имали су црно-бели бољу енергију током првог полувремена, па су на одмор отишли са осам поена  предности, а заслужан за то је задужан Бранко Лазић са солидном игром. Утисак је да је Партизан могао овај  део игре да употреби и боље и направи већу разлику. Имао је и 14 поена предности, па је Звезда у наставку добила задатак да јури осам разлике недостатка. Али, морала је пре свега да надокнади недостатак у скоковима, па и асистенцијама.

И врло брзо је Звезда преко Берона стигла до егала, тако да је практично после два минута игре у другом полувремену анулирала све оно што је тим Андрее Тринкијерија радио и градио током 20 минута.

Осетила је Звезда да је то моменат, Човић је дао тројку после шута за три 1/7 и на тај начин смо дошли у тотални егал - 49:49. На уласку у последњу деоницу Јанковићу је пукла аркада, а резултат  је био 52:52.

А како је другачије могло све да реши, него у неизвесној завршници...

ПАРТИЗАН - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 75:76 (23:16, 19:18, 10:18, 23:24)

Београд
Дворана: Александар Николић.
Гледалаца: 6.500
Судије: Илија Белошевић, Урош Обркнежевић, Урош Николић.

ПАРТИЗАН: Н. Јанковић 5, Пејџ 8, Пушица, Маринковић 5, Јарамаз 9, Величковић 8, Танасковић, Загорац 7, Ренфро 11, С. Јанковић 3, Гагић 11, Николић 8. Тренер: Андреа Тринкијери.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Човић 8, Кешељ, Давидовац 13, Ненадић, Лазић 7, Фаје 3, Берон 21, Добрић, Ристић 2, Симанић 2, Риверс 8, Оџо 12. Тренер: Милан Томић.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар