БОМБА! Оде Жоао Феликс за 120.000.000 евра!

Мадриђани победили манчестерске ривале.  Атлетико троши као никад: 120 милиона за Португалца! Мадриђани су спремни да одговоре на прописану клаузулу и да доведу траженог офанзивца.

Фудбал 17.06.2019 | 21:03
БОМБА! Оде Жоао Феликс за 120.000.000 евра!
Мадридска Марка јавља да је готово! Оно што се шушкало претходних дана и недеља, сада је добило потврду са угледне мадридске адресе.

Суперталентовани Португалац Жоао Феликс иде у Атлетико Мадрид у астрономском трансферу тешком 120.000.000 евра! Јорганџије ће активирати откупну клаузулу нове звезде светског фудбала.

После "тихог" краја сезоне и растанком са неколико дугогодишњих лидера (Антоан Гризман,Лукас Ернандез и Дијего Годин), Атлетико Мадрид спрема се да уздрма фудбалско тржиште.

Према писању шпанске "Марке", клуб са стадиона "Ванда Метрополитано" спреман је да плати чак 120 милиона евра за највећег португалског таленда, Жоаа Феликса из Бенфике.

Атлетико је мирно почео прелазни рок и за сада довео само Фелипеа Монтеира за 20 милиона евра, али ће оваквим "нападом" на перспективног крилног офанзивца оборити клупски рекорд и вероватно успети у намери, јер је Феликсова клаузула одређена на 120 милиона.

Ако овај трансфер буде реализован, Тома Лемар остаће други најплаћенији играч у историји Атлетика, јер је прошле године стигао из Монака за 72 милиона евра, којим су "јорганџије" купиле 70 одсто права на његов уговора...

Феликс је рођен у новембру 1999. године, може да игра као крило и офанзивни везиста, а почетком јуна је дебитовао за "А" репрезентацију Португала. Његов таленат одавно је познат широм Европе, па би помало било и изненађујуће ако би своје знање однео на "Ванду" у конкуренцији других великана, који играју офанзивнији фудбал.

Марка јавља да је трансфер у потпуности договорен и да играч стиже одмах. Чак се најављује да ће трансфер бити и званично потврђен у наредним сатима. Атлетико је победио у конкуренцији манчестерских ривала Ситија и Јунајтеда који су такође желели Феликса. Сити као замену ако Сане оде у Бајерн, а Јунајтед као решење за позицију крила које већ дуго времена траже. Чак се и Реал помињао као заинтересован у перспективи, али тек од следећег лета. Међутим, Атлетико је решио да разбије касу и реализује највећи трансфер у клупској историји.

Феликс ипак неће бити најскупљи тинејџер у историји фудбала. Рекорд држи Килијан Мбапе, а није ни најскупљи играч у историји шпанског фудбала. Рекордер је Кутињо којег је Барса палтила 145.000.000 евра. И УсманДембеле је за пет милиона био скупљи. Али је зато Феликс најскупљи у историји мадридског фудбала. Помало чудно звучи да Реал никада није довео овако скупо појачање као градски ривал.

Атлетико ће Феликсов трансфер платити од продаје Антоана Гризмана чија откупна клаузула износи тачно 120.000.000 евра и ускоро ће је неко аквитирати. Највероватније Барселона.

Млади Португалац је ризична опклада тренера Симеонеа и газде Хил Марина који су инсистирали на његовом доласку. Иза себе има тек сезону озбиљног сениорског фудбала, али му је и толико било довољно да импресионира светску фудбалску јавност. И понајвише људе у Атлетику. Минуле сезоне је на 43 меча уписао 20 голова и 11 асистенција, постао репрезентативац Португалије и дигао себи цену у небеса.

Бенфика је желела да задржи Феликса, нудила му нови уговор и статус најплаћенијег играча у тиму, али је Феликсодбио. Када је стигла Атлетикова понуда, лисабонски клуб је био немоћан. Додуше, „утеха“ од 120.000.000 евра ће утолити тугу због одласка младе звезде. Ипак, не иде сва сума Бенфики. Шпански медији јављају да ће чак 30 одсто од укупне суме трансфера завршити на рачуну Жоржа Мендеша који је реализовао целу причу. 

Према писању шпанских и португалских медија, Жоао Феликс се тренутно налази у Мадриду где се уговарају последњи детаљи око његових услова.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар