"Живот ми се потпуно промијенио!"

Бивши први тенисер света Енди Мари враћа се на терен ове недеље, после 18 месеци опоравка од повреде кука.

Тенис 17.06.2019 | 20:27
"Живот ми се потпуно промијенио!"
Прослављени Британац последњу операцију је имао након пораза на Аустралијан опену у јануару ове године, када му је уграђен вештачки кук.

Он ће, у пару са Шпанцем Фелисијаном Лопесом, наступити у дубл конкуренцији турнира у Квинсу.

"Осећам се прилично опуштено. Нисам очекивао да ћу бити у овој позицији након операције. Живот ми се у потпуности променио. Радујем се повратку на терен, али и даље не знам шта да очекујем. У овом тренутку сам срећан зато што поново могу да играм тенис без болова", каже Енди Мари.

Тридесетдвогодишњи тенисер је срећан што коначно може да ужива са својом породицом, да седи на једном месту сатима, а да га ништа не боли. Мари истиче да је много пута размишљао да "окачи рекет о клин".

"У протеклих 18 месеци било је много момената када сам размишљао да завршим са тенисом. Нисам више уживао, без обзира да ли се ради о тренинзима, мечевима, борбама за титулу. Сада је другачије. Овим спортом се бавим од малена, велики сам обожавалац, тако да ћу наставити да играм све док ме то буде чинило срећним", каже Мари.

Двоструки вимблдонски шампион ће покушати да се кроз мечеве у дублу припреми за повратак.

"Мој крајњи циљ је повратак мечевима у сингл конкуренцији. У договору са мојим тимом, одлучио сам да би дубл био одлична припрема за то. Пре свега зато што је оптерећење за тело мање, мање је наглих покрета", закључио је тренутно 215. тенисер света.

Након турнира у Квинсу, Марија очекује Вимблдон, трећи Грен слем у сезони.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар