20. јуна жријеб за нову сезону Премијер лиге БиХ

Такмичење почиње 20. јула. Трофеј брани Сарајево.

Фудбал 17.06.2019 | 18:52
20. јуна жријеб за нову сезону Премијер лиге БиХ
Жријеб такмичарских бројева за предстојећу сезону Премијер лиге БиХ, укупно 17. по реду, биће одржан у четвртак, 20. јуна, у 12 часова у просторијама Фудбалског савеза БиХ у Сарајеву.

У бубњу ће се наћи имена 12 екипа, а начин такмичења непромијењен је у односу на прошлу сезону, када се по први пут од оснивања такмичења играо трокружни систем.

У предстојећој сезони, која почиње 20. јула, за трофеј ће се такмичити Сарајево, Жељезничар, Вележ, Зрињски, Слобода, Челик, Борац, Радник, Младост (Добој-Какањ), Тузла сити, Звијезда 09 и Широки Бријег.

Подсјетимо, прошле сезоне су из елите испали ГОШК и Крупа, а у највиши ранг се послије једногодишњег, односно трогодишњег одсуства враћају Борац и Вележ. Титулу шампиона браниће екипа Сарајева.

Иначе, најтрофејнији клуб од формирања лиге на нивоу БиХ је Зрињски који је славио шест пута. Три пута су се радовали фудбалери Жељезничара и Сарајева, два пута је шампион био Широки Бријег, док по једну титулу у својим трофејним салама имају Борац, Леотар и Модрича.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар