Српски тренер "отворио душу"...

. . . о односу са најбољом тенисерком света. . .  Српски тениски тренер Саша Бајин је у својој књизи написао да га и даље боли одлука јапанске тенисерке Наоми Осаке да оконча сарадњу са њим.

Тенис 17.06.2019 | 21:15
Српски тренер "отворио душу"...
Бајин је 2018. године проглашен за тениског стручњака године, а Осака је под његовим вођством освојила титуле на УС Опену и Отвореном првенству Аустралије, те постала прва тенисерка света.

"Много љубави сам уложио у рад са њом. Био сам свестан тога да тренер може да буде отпуштен у сваком моменту, али нисам био спреман на такав исход. Одлуку о томе ми је саопштио њен агент", написао је Бајин.

Потом је описао и како је изгледао дан када му је речено да је "бивши".

"Нећу ставити успех испред своје среће. Нећу то да жртвујем. Мислим да су људи због начина на који смо комуницирали у Аустралији могли да виде да нешто није у реду. Нећу рећи ништа лоше против њега јер сам му захвална за све што је учинио.Најважније је наћи некога са позитивним ставом. Не желим некога у свом тиму да говори негативно. То би било најгоре. Желим некога ко је директан, ко се не боји да ми каже ствари у лице. Радије бих да ми каже што мисли у лице него да иде иза леђа", рекла је Осака средином фебруара ове године.

"Комплетан тим је био на састанку и после тога сам мислио да ће се ствари средити. Жао ми је због начина на који се то десило, био сам спреман да жртвујем све како бих јој помогао", додао је Бајин.

Он је истакао да га и даље боли таква одлука бивше штићенице, али је истакао и да нема негативне емоције.

"Видим да бисмо могли поново да радимо, мислим да нисмо завршили сав посао", додао је Бајин.

Навео је и да до растанка није дошло због новца, али прави разлог прекида сарадње никада није објављен.

"На крају се осећате као после раскида. Током једне године можда само 13 дана нисмо били заједно. Појављивале су се теорије, добио сам идеју и да одговорим на друштвеним мрежама, али сам схватио да би то погоршало ствари", закључио је Бајин, који је недавно постао тренер француске тенисерке српског порекла Кристине Младеновић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар