ЕП до 21: Да видимо ко су ривали Срба...?

Немци бране трон, Данци нису за потцењивање. . .  Дерби Групе Б Европског првенства за играче до 21 године.

Фудбал 17.06.2019 | 16:20
ЕП до 21: Да видимо ко су ривали Срба...?
Част Србији и Аустрији, али на папиру су Немачка и Данска фаворити Групе Б Европског првенства за играче до 21 године. Управо млади Панцери и њихови вршњаци из земље где је "нешто труло" састају се одмах у дербију првог кола групне фазе, а селекција Штефана Кунца није само први кандидат за директан пласман у завршницу, већ и један од претендената на континентални трон.

Немци бране трофеј освојен пре две године када су у финалу савладали Шпанију. Тада су победили и Данску (3:0) и заиста су то такмичење играли добро, али одбранити круну далеко је тежи изазов. Много је кандидата који желе да им помрсе рачуне, међу првима Енглеска, Шпанија и Француска... Данска је младим Панцерима можда и најтежи ривал у групној фази, али треба подсетити да су Немци последње две пријатељске утакмице пред турнир одиграли против врло снажних ривала. Са Француском су ремизирали 2:2, док су Енглеску као гости победили са 2:1. Различити су били састави у та два дуела и било је логично да селектор Кунц експериментише.

Данци су врло добро одиграли квалификације и заслужено су се пласирали на смотру најбољих, мада су до турнира дошли зато што је Пољска два пута кикснула против Фарских Острва. Припремне утакмице које су играли нису биле баш тако успешне, али су опет чешће побеђивали него што су губили. Пред крај 2018. године су доживели два тешка пораза у мечевима против Шпаније, када је било 4:1 и Енглеске од које су поражени са чак 5:1. Били су то много јачи ривали него они у квалификацијама и ту се видело да је селекција коју предводи Нилс Фредериксен и те како рањива. У овој календарској години Данци су одлучили да играју пет пријатељских сусрета и три пута су славили, а два пута изгубили. Савладали су Мексико, од којег су једном и поражени, али су савладали и јаку Француску и Белгију, које такође играју на овом ЕП. Осим од Мексика, изгубили су и недавно од Хрватске у генералној проби.

Има ту квалитетних играча. Рецимо штопер Сампдорије Јоахим Андерсон, око кога се ломе многи клубови, који је на списку иако није сасвим спреман. Виктор Нелсон и Роберт Сков су били и на списку за сениорски тим против Ирске и Грузије. Нису за потцењивање.

А Немци? Немци су страшни! Са 33 гола су били најефикаснији тим у квалификацијама, селектор Кунц на располагању има четворицу играча који су подили шампионски трофеј на ЕП 2017. године (Левин Озтунали, Махмуд Дауд, Валдемар Антон и Надијем Амири), ту су и Џонатан Та, већ стандардни А репрезентативац, браћа Егештајн, Максимилијан и Јоханес, па Александер Нибел, кога називају и новим Мануелом Нојером. Срећа па је процењено да су Каи Хаверц, Тило Керер и Тимо Вернер прерасли овај ниво, па ово ипак није најјачи састав Панцера.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар