Жријеб за ЕУРО 28. јуна: БиХ у четвртом шеширу

У прелиминарној фази БиХ не може да се састане са Пољском, Швајцарском, Украјином, Холандијом и Србијом. Жријеб 28. јуна у Ерсте Банк кампусу у Бечу.

Остали спортови 17.06.2019 | 14:45
Жријеб за ЕУРО 28. јуна: БиХ у четвртом шеширу
Синоћ су утакмицама 6. кола завршене квалификације за пласман на Европско првенство у рукомету, које се од 9. до 26. јануара сљедеће године одржава у Аустрији, Норвешкој и Шведској.

На предстојећој континенталној смотри, четрнаестој по реду, по први пут учествовати 24 репрезентације умјесто 16 колико их се такмичило од 2002. године и петог Европског првенства одржаног у једној од земаља која ће бити домаћин и наредне године – Шведској.

Први пут у својој историји наступ на шампионату Европе изборила је и репрезентација Босне и Херцеговине, која је синоћ у Острави савладала Чешку резултатом 23:24, а одлучујући гол постигао је некадашњи средњи бек бањалучког Борац м:тел-а Иван Карачић четрдесет секунди прије краја, захваљујући чему су "змајеви" као једна од четири најбоље трећепласиране селекције нашли своје мјесто на такмичењу.

Дан након завршетка квалификација, познат је и састав шешира за жријеб, који ће бити одржан 28. јуна у Бечу. Бх. репрезентација смјештена је у посљедњи, четврти, у којем се налазе и Пољска, Швајцарска, Украјина, Холандија и Србија, те са овим селекцијама не може да се састане у прелиминарној фази. У најјачој групи тимова налазе се Шпанија, Шведска, Њемачка, Француска, Хрватска и Мађарска, у другом "бубњу" ће бити Норвешка, Сјеверна Македонија, Данска, Бјелорусија, Словенија и Русија, док су у трећем Аустрија, Црна Гора, Летонија, Исланд, Португал и Чешка.

Рецимо и то да шест националних тимова већ зна у којим групама ће наступати. Тако је Хрватска у групи А, Аустрија је смјештена у групу Б, Њемачка се налази у групи Ц, у групи Д су Норвежани, док су у групама Е и Ф Данци и Швеђани. Пласман у наредну фазу избориће првопласирани и другопласирани тим из сваке од шест група, а у другом кругу се укрштају групе А, Б и Ц, односно Д, Е и Ф, одакле ће најбоље двије екипе из новоформираних група стећи право да се боре за медаље.
Прошло Европско првенство одржано је 2018. године у Хрватској, а завршено је тријумфом Шпаније, која је у финалној утакмици, играној у загребачкој Арени, савладала Шведску, иначе селекцију са највише освојених златних медаља на континенталним такмичењима (4).

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бошко Буха

17.06.2019 13:04

Група: 1.Хрватска 2.Македонија или Словенија 3.Црна Гора 4.Босна.. Па ко кога. Сретно Босна и свака част момци

ОДГОВОРИТЕ