Нетањаху брани своју супругу

- Премијер Израела Бењамин Нетањаху изјавио да је његова супруга осуђена за кривично дело само зато што је удата за њега.

Свијет 17.06.2019 | 10:54
Нетањаху брани своју супругу
"Да није моја супруга не би било истраге и нико не био помишљао да је судски гони", рекао је синоћ Нетањаху након што је Сари Нетањаху изречена новчана казна од око 15.000 долара за злоупотребу државних фондова.

Јерусалимски окружни суд је прихватио споразум о признању кривице који је она потписала са тужилаштвом поводом оптужби да је злоупотребила око 100.000 долара државног новца на прескупа јела.

Нетањаху је рекао да је јуче окончано четири године "лудог лова на вештице" због "наручених јела".

"Имам пуно поштовање за судове. Председник јерусалимског окружног суда је био у праву када је рекао да је Сари непознат свет криминала и да није умешана ни у какву превару", рекао је израелски лидер.

Сара Нетањаху је прошле године била оптужена за превару и злоупотребу поверења.

На основу споразума је признала мање оптужбе и смањила прекомерне трошкове на 50.000 долара.

Премијер Израела Нетањаху суочен је са претњом оптужнице за одвојене случајеве корупције.

Он је рекао синоћ и да је његова супруга одлучила да не буде присутна када се изриче пресуда јер је "довољно патила".

Један званичник у Министарству правде је оштро критиковао изјаву премијера, рекашви да она шаље "погрешну поруку јавности и омаловажава правосудни систем".

Тај анонимни званичник је рекао да је премијер игнорисао отворено признање своје супруге.

"Премијер наставља да говори о наводном наручивању иако је Сара Нетњаху директно признала да је наручивала многа јела из ексклузивних ресторана и много пута доводила главне куваре из ресторана", рекао је тај званичник, додавши да је премијер рекао да поштује суд али да у потпуности игнорише пресуду.

Канцеларија државног тужиоца је навела да ће супруга премијера платити додатне казне како би се затворио случај у којем се оптужује да је наручивала јела из луксузних ресторана иако је у званичној резиденцији био за стално запослен кувар.

(Бета)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Миланко

17.06.2019 11:16

ХАХАХА наравно да је украла новац, ста се сад вадис зена или не?? Да није твоја зена лезала би у затвору 5 година минимум

ОДГОВОРИТЕ