ЕП до 21: Пољаци надиграли Белгију на отварању!

Млада репрезентација Пољске забележила је победу на отварању Европског првенства за играче до 21 године.  Биће голова и пријатних изненађења. . .  Пољска показала снагу и заузела прво месту у групи А - 3:2.

Фудбал 16.06.2019 | 22:25
ЕП до 21: Пољаци надиграли Белгију на отварању!
У сусрету групе А Пољска је у Ређо Емилији победила Белгију са 3:2 (1:1) и тиме потврдилада има велике амбиције на овом турниру.

Белгијанци су први стигли до поготка и то преко играча Тулуза Арона Леје у 16. минуту, који је одлично реаговао после центаршута са леве стране.

Радост Белгијанаца трајала је свега десетак минута јер је Пољска у 26. минуту изједначила преко Шимона Зурковског, фудбалера Горњика из Забжеа. Он је шутирао по средини гола са двадесетак метара, лопта је на путу закачила играча одбране Белгије, променила смер и завршила у мрежи.

У наставку, још два гола Пољака. У 52. минуту после корнера са леве стране највиши у скоку је био играч Арсенала Кристијан Бјелик, ударцем са шест метара главом је сместио лопту у мрежу.

Пољска је до два гола предности стигла у 79. минуту. После акције по десној страни Себастијану Шиманском није било тешко да затресе мрежу Белгијанаца, који су у 84. минуту успели да ублаже пораз голом везњака Клуб Брижа, Диона Кулса.

У другом мечу групе А од 21 сат састали су се у дербију Италија и Шпанија, док репрезентација Србије у понедељак од 18.30 у Трсту игра против репрезентације Аустрије у оквиру групе Б.

Спремите се за изненађења на Европском првенству за младе. То је наговестило отварање турнира и меч између Пољске и Белије у Ређо Емилији. Пољац су у прилично отвореном мечу надиграли Црвене ђаволе, славили са 3:2 и започели борбу за пролаз у групи А.

Белгијанцима се није исплатило ни то шти су одлично отворили меч и повели голом нападача Тулуза Арона Леје у 16. минуту. Некадашњи играч Андерлехта одлично је раговао на добар центаршут Мбензе и и из непосредне близине савладао Камила Грабару.

Ипак, Пољаци су одговорили на прави начин. До изједначења су стигли већ у 26. минуту изузетно прецизним ударцем Зурковског са 25 метара удаљености. Одлични везиста, којег је Фиорентина у јануару довела из Горњика за 3.700.000 евра, одлично је искористио отворен простор и погодио небрањени део противничке мреже. Ипак, мора се рећи да гол у доброј мери иде и на душу лоше постављеног Нордина Џекерса.

Тај погодак дао је крила Пољској на старту другог полувремена. За преокрет је био заслужан млади штопер Арсенала Кристијан Бјелик, који је одлично реаговао после корнера и донео вођство свом тиму. Коначно, све је било решено у 79. минуту, када је новопечено појачање Динама из Москве, Себастијан Шиманскипостигао трећи погодак за своју селекцију.

Белгијанци су финиш днекле учинили неизвесним захваљујући Диону Колсу. Млади бек Брижа је одлично реаговао код центаршута Лукебакија и поставио коначан резултат.

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У21 - 1. коло:

Група А

Недеља

Пољска - Белгија 3:2 (1:1)
/Зуровски 26, Бјелик 52, Шимански 79 - Леја 16, Колос 84/

Италија - Шпанија (у току)

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар