ЕП до 21: Аустријанци зазиру од Јовића и другова!

Срби имају страшан тим! Млада репрезентација Србије у понедељак у 18. 30 часова у Трсту игра први меч на Европском првенству против репрезентације Аустрије.

Фудбал 17.06.2019 | 11:16
ЕП до 21: Аустријанци зазиру од Јовића и другова!
Познате су амбиције "орлића" који су на такмичење у Италију и Сан Марино стигли са великим оптимизмом, а Лука Јовић, недавно појачање Реала биће велики адут.

Из табора Аустрије стижу похвале на рачун нашег тима, али селектор Вернер Грегорич истиче да његов тим није дошао на такмичење да би играо другоразредну улогу.

"Рецимо да ћемо бити веома опасан аутсајдер! Имамо добар тим и желимо да постигнемо нешто посебно и тако инспиришемо све у Аустрији. Из недавног меча са Француском (победа од 3:1), треба узети доста позитивних ствари. Имали смо снажну одбрану, али нам је добра игра у транзицији донела успех. Нећемо, што би се рекло, паркирати аутобус пред нашим голом и страховати као зец пред потером, била би то штета за играче као што су Волф, Хонсак и Шлагер да морају само да мисле на одбрану. Брзим противнападима можемо нанети доста невоља противнику", каже селектор Аустрије.

О репрезентацији Србије се доста прича, а највише о Јовићу који на турнир стиже као нови играч краљевског клуба.

"Он је невероватан нападач и морате на њега мотрити сваког секунда", изјавио је дефанзивац Вердера, Марко Фридл, који је имао прилике да у лигашким мечевима игра против Јовића.

И Александер Шлагер је сагласан у оцени да је Јовић прва претња.

" Код таквих играча често не можете да предвидите следећи потез јер у сваком моменту могу да начине нешто генијално, али зато је и додатни мотов играти против њих", рекао је Шлагер.

Саша Калајџић, који је изабрао да игра за Аустрију ово је прилика за доказивање.

"Србија има заиста изванредан тим, али желимо да играмо слободно и покажемо да и ми имамо добре играче", рекао је Калајџић.

Ханес Волф каже да је ово можда и кључна утакмица за расплет у групи.

"Много више ценим тим Србије од Данске, тако да ако победимо Србију имате добре шансе за друго место, можда то може да буде довољно за пласман у полуфинале", рекао је Волф.

Група Б

17. јун

Трст, 18.30 Србија - Аустрија
Удине, 21.00 Немачка - Данска

20. јун

Удине, 18.30 Данска - Аустрија
Трст, 21.00 Немачка - Србија

23.јун

Трст, 21.00 Данска - Србија
Удине 21.00 Аустрија - Немачка

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар