Ђоковић: Све дугујем Јелени...

"Био сам нервозан, нисам играо добро и једном када упаднете у такву рупу, само још више тонете", присетио се Новак Ђоковић најтежег периода у животу који је пребродио.

Србија 16.06.2019 | 17:37
Ђоковић: Све дугујем Јелени...
Упознали су се још у средњој школи и након дугогодишње везе љубав су "крунисали" браком 2014. године, а убрзо су добили сина Стефана и кћерку Тару.

Новак Ђоковић ретко када жели да говори много о приватном животу и браку са својом супругом Јеленом Ђоковић, али је у интервјуу за немачки лист "Дие Wелт" открио и поједине детаље који говоре у прилог томе колико су њих двоје повезани.

"Све дугујем мојој жени Јелени...", рекао је Новак Ђоковић.

"Она ми је помогла када сам био буквално сломљен. Помогла ми је када нисам имао више мотивације да играм тенис. Није ми се то више свиђало и питао сам се да ли је вредно да се стално носим са умором и болом... Желео сам да престанем", додао је најбољи тенисер света у искреном интервјуу у ком је признао да му је било тешко да балансира између терена и породице.



Деловало је да је Новак Ђоковић највише проблема имао током 2017. године када га је мучила повреда лакта, растао се с тимом и, по сопственом признању, био је тврдоглав.

"Покушавао сам да 'пронађем себе', али неуспешно. Био сам нервозан, нисам играо добро и једном када упаднете у такву рупу, само још више тонете".

"Кривио сам све за то... Прошлогодишњи неуспех на Ролан Гаросу против Марка Чекината? Тада ме је Јелена 'излечила', охрабрила ме је и рекла да ми је потребно само стрпљење, да моја фамилија никада није изгубила веру у мене, као и да ће она увек бити уз мене. Требало је само да не буде нестрпљив и да не уништим све оно што смо направили", навео је Новак.

Српски тенисер је коначно преломио да оперише лакат, и да друга опција не постоји за њега, али повратак на терен био је дуг и напоран...

Није успевао да направи бољи резултат на Аустралијан опену и Ролан Гаросу, дуго му је требало да добије неког играча из ТОП20, а онда је заиграо страшан тенис на Вимблдону и најавио повратак на сам врх...



"Нисам схватао да не можемо све да контролишемо у животу, био сам само човек који види лоптицу на терену. Знао сам само за важне циљеве, не како да их достигнем".

Три узастопне титуле на гренд слему и полуфинале на четвртом великом турниру сада нису довољни Новаку Ђоковићу који је гладан нових успеха, а нови жели да направи већ током идућег месеца на Вимблдону када ће бранити трофеј.

"Дефинитивно желим још гренд слем титула, али хоћу да будем у потпуном психолошком балансу, односно оно што радим данас - ће ми помоћи да сутра играм добро. Сада сам и отац, а то мења многе обавезе у животу", казао је Ђоковић који је додао и да је сада много опрезнији када је на терену јер зна да га гледа син Стефан коме жели да буде пример.

(Мондо.рс)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Јован

16.06.2019 16:48

Нити један коментар на ову нормалну,фамилијарну причу,највећег Србина данашњице..Е кукала Нам мајка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луминара

16.06.2019 19:42

Идемооо Нолеее легендо....

Name

Реално

16.06.2019 20:24

Какав ти је он Србин. И по чему је највећи. Шта су онда Тесла, Пупин, Миланковић, Патријарх Павле... Па Џајић је десет пута већи Србин од овога. Макар је играо за Србију.

Name

Стварност је реалност

17.06.2019 07:11

Реално човек је написао за данашње вријеме, мисли за садашњост.

Name

Вјеруј

16.06.2019 17:29

Свака част, шта друго рећи! Људска величина у сваком смислу, па тако и сада ❤️

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Роки

16.06.2019 17:38

Свака част , нама са Балкана само плус што Нолета имамо. Стабилна особа, нису га пољуљали ни зарађени милиони, љубав из времена кад је био момак као и остала омладина , мислим на Јелену. Пуно то цјеним.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свако

16.06.2019 19:17

У зивоту има успоне и падове али када паднемо вазно је устати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

16.06.2019 20:05

Ноле нека сте зиви и здрави,јос стотину година.

Name

милан

17.06.2019 05:49

без свадје , само лагано~!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОФИЈА

20.06.2019 14:15

А РОДИТЕЉИМА СТА ДУГУЈЕС СРБИНЕ...

ОДГОВОРИТЕ