Сума опет у Партизану: Исправићемо грешке!

Омалени фудбалер, најскупљи у историји Партизана, верује да ће му друга шанса у Хумској донети срећу и да ће са закашњењем оправдати очекивања навијача.

Фудбал 17.06.2019 | 00:00
Сума опет у Партизану: Исправићемо грешке!
Епизода (позајмица) Сејдубе Суме (28) у Макабију из Хаифе трајала је мање од годину дана. После само шест одиграних утакмица, без постигнутог гола, омалени Гвинејац, у кога су црно-бели пре два лета полагали огромне наде, за још већи новац, вратио се у Хумску.

Последња етапа трогодишњег уговора обавезала га је да се појави на прозивци, коју је у суботу у Спортском центру "Телеоптик" одржао Саво Милошевић.

Сума је дошао спреман да се овај пут покаже у знатно бољем светлу.

"Припреме су обавезан процес у сваком клубу, зависи како ћете себе да спремите за напоре који вас чекају у сезони, а ја једва чекам да нова такмичарска година почне", почео је фудбалер Партизана.

Није Гвинејац заборавио дочек коју су му црно-бели приредили 2017. Све је тог летњег поднева деловало спектакуларно, али од "магије" на терену није виђено ништа.

"Знам да су се сви радовали кад сам први пут дошао, али није испало баш најбоље. Разумем разочарање, али такав је фудбал, али ако не иде добро клубу, тешко је и играчима да се покажу", дели одговорност Сума.

Партизан је у међувремену променио неколико тренера. 

"Нисам дошао да се спремам сам за себе, него за Партизан. Знам да је нови тренер дошао, поштујем га, знам све шта је о мени причао, читао сам и очекивања навијача. Свестан сам свега. Моје је да напорно радим и сачекам шансу", овај пут Сума верује у успех.

И то баш у Хумској!

"Да, наравно да желим да останем у Партизану. Остала ми је још једна година уговора, а према ономе што пише на папиру, морам да останем. Да поштујем одредбе уговора", поручио је некадашњи ас Слована из Братиславе.

Пред њим је напоран период припрема, у којем ће морати Милошевићу да се наметне, а касније и избори за први тим.

"Ако мене питате – наравно да мислим да могу у 11. Међутим, ситуација је таква да шеф држи све конце и одлучује ко ће на терен. Даћу све од себе да му покажем да заслужујем да будем овде", нагласио је Сума. 

Својевремено је гуран на крило, међутим Сума верује да испред казненог простора може највише да пружи.

"Не на крилу, него у средини, јер сам најбоље партије у каријери, у Словачкој и Јужној Африци, пружао на позицији централног везног офанзивног играча. У Партизану је било другачије. Људи морају да разумеју да нисам играо на месту на коме се најбоље сналазим, јер сви знају да сам најбољи кад дејствујем иза нападача. Волео бих да у Београду добијем шансу и покажем да баш ту могу да допринесем највише", подвукао је Сејдуба Сума.

За крај се осврнуо и на епизоду у Израелу.

"Кад сам дошао у клубу, све је било јасно, добро је почело, кренуо сам да играм, привукао интересовање навијача и медија, сви су причали о мени. А проблем је настао кад је дошао нов тренер. Ставио је своје играче, а не мене није рачунао. Почели смо да се свађамо, јер сам у Макаби дошао да играм, а не да бих седео на клупи. То је била идеја од старта. Кад су ми се Израелци обратили прошлог лета рекао сам им 'ако заиста желите да дођем, морам да играм'. А онда је на лицу места све било другачије од договореног и проблеми су се само умножавали. На крају, нисам ни играо и напустио сам Макаби три месеца пре краја сезоне", објаснио је Сума.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар