Исповијест Србина који је претучен

Један од двојице претучених Срба у Супетру на Брачу испричао је да му је ово четврта љетња сезона на хрватском дијелу Јадрана, а друга на том острву и да до сада никада није имао проблема, а сада га је, каже, и јесте и није страх јер се осјећа као да му на челу пише ко је.  

Србија 16.06.2019 | 16:22
Исповијест Србина који је претучен
Он је новинару хрватског портала Срби, који га је затекао на повратку из Сплита гдје је по други пут био на полицијском препознавању, рекао да је тешко било кога сада препознати, јер су сви нападачи били замаскирани.

"Тешко је било кога сад препознати јер су они сви били замаскирани када су нас напали. Једини који није био замаскиран је онај који је ударио ватрогасца и он је ухапшен. Колико сам могао да примкетим били су сви мојих година или млађи, мршави и кратко ошишани", испричао је.

Њега су, казао је, нападачи ударили боцом у главу и задали му више удараца по тијелу.

Иначе, он је из Вуковара, српске је националности, рођен је 1997.

Испричао је да је током двије сезоне које провео на Хвару и двије на Брачу није имао непријатности због тога што је Србин и што говори екавицом.

С навијачким свијетом, истиче, нема никакве везе. Сматра да је са свима био у коректним односима. 

Неколико дана након напада каже да се осјећа неугодно.

"Мој идентитет није изашао у јавност, али ово је јако мало мјесто и брзо се прочуло ко је нападнут. Сви живи сада знају ко смо ми и мало је непријатно пролазити градом јер сада имам осјећај да ми на челу пише ко сам и шта сам. Мало је то непријатна ситуација иако је све до прошлог викенда било супер", испричао је претучени младић.

А на питање да ли га је сада страх за своју безбједност, одговара неодређено.

"И јесте ме и није страх. Далеко сам од куће, на острву на којем су у смјени два полицајца и једна патрола. Интервентној полицији треба пуно времена да дође. Сви сад знају да сам ја тај. Није ми чудно што се све то десило. Из Вуковара сам и у сличној средини сам одрастао, са сличним међунационалним проблемима. Овдје смо дошли да зарадимо за себе јер код куће нема посла и надам се да ћу остати да радим свој посао, због чега сам и дошао", истиче.

Поред свега тога, он каже да на Супетру има пуно добрих људи, што домаћих, што сезонаца, који су га подржали и охрабрили.

"Долазили су нам конобари из других ресторана, а и домаћи момци и њихови пријатељи и говорили нам да се не сикирамо. Чак и људи с којима се раније нисам ни поздрављао долазе да ме питају како сам и је ли све у реду. Овде има пуно нормалних људи", испричао је младић и додаје да ће сигурно остати ову сезону на Супетру због шефа и екипе с којом ради, за које има само ријечи хвале.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ок

16.06.2019 14:34

Хвала свим људима сто осудјују сваки злоцин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вирус

16.06.2019 16:29

Бијасе мало добрих кад треба да помогну.Крват остаје крват и тоцка.

Name

Бакица

16.06.2019 22:09

омладину кривим засто иду код тих дивљака па није то први слуцај па скоро су претукли и насег музицара пред оцима дјеце и супруге

ОДГОВОРИТЕ